Category Archives: Motor

På tide å tenke vinter

Det begynner å bli glatt på veiene (såvidt jeg kom meg hjem i går kveld til fots også!) og kuldegradene kommer snart for alvor. Da er det på tide å gjøre forberedelser til vinteren også for en båteier som bruker båten hele året.

Prøvesitting av nye stoler

I helga, mellom nye lag med olje og et halvhjertet forsøk på å rydde i kabinen, så fikk jeg meg endelig et par turer utpå i nydelig sommervær. Dermed rundet jeg 40 turer i år – noe som var på tide!

På tide med nytt batteri?

Bergtatt har foreløpig kun hatt ett batteri om bord, som brukes både som startbatteri og forbruksbatteri. Nå tror jeg tiden snart er kommet til et batteribytte.

Nye pakker i posten

Denne uken hentet jeg to nye pakker i posten, og som vanlig var disse pakkene beregnet på båten. Pakkene, bestilt fra henholdsvis Seatronic og Nettbåt, inneholdt litt forskjellig av småting til båten, og ikke minst, den håndholdte/bærbare VHFen som jeg tidligere har nevnt.

Da er Bergtatt på sjøen igjen!

img_1005Etter å ha ligget på land tre dager lengre enn planlagt kom Bergtatt endelig på sjøen igjen onsdag. Med tett pakkboks og ny skroggjennomføring til sjøvannskrana. Men planen er å få den opp igjen i løpet av vinteren for å skifte skroggjennomføringene på toalettet også.

Opp med båten – fram med handyman-genet

IMG_8182.JPGSlik det ser ut nå skal båten opp i slutten av kommende uke, og jeg skal tilbringe helgen med å få gjort båten både tett og sikker. Planen er å få båten opp på fredag og jobbe med den fredag, lørdag og søndag for å så få den tilbake på sjøen mandag morgen.

Er billig bestandig bra?

Leser til stadighet i båtgrupper på Facebook og båtforumer og diverse om folk som er på jakt etter ting til båten, hele tiden så billig som mulig. Selv er jeg ikke nødvendigvis sikker på at billigst alltid er det lureste.

Tips og triks

Jeg er fremdeles ganske så fersk som båteier og har fortsatt ikke den store kunnskapen om tekniske ting som båtmotorer og slikt. men noe har jeg da grabbet til meg, og i den anledning har jeg nå lagt til en ny seksjon i båtbloggen.

Frossen båt

941041_1647737982147015_1862323876584992172_nDet har vært noen kalde dager i det siste, og det er meldt ytterligere minusgrader. Derfor må jeg innrømme at jeg er litt bekymret for tiden. Jeg har jo vært gjennom et par vintre med båten fra før, uten problemer, men jeg kan ikke huske i farta at det har vært så kaldt som det nå begynner å bli? Kan hende jeg husker feil, men det føles i alle fall slik.

Ny motor – diesel eller elektrisk?

Neida, motoren min har ikke tatt kvelden ennå. Den brummer fornøyd og koser seg med olje og diesel og er bare glad for å bli brukt. Men den er tross alt 30 år gammel og sjøvannskjølt, så jeg er innstilt på at et motorbytte vil tvinge seg fram om ikke så veldig mange år.

Noen erfaringer jeg har gjort meg

IMG_5803Seks dager i båt alene var spennende, og gikk over all forventning. Samtidig har en nybegynner som meg gjort seg sine erfaringer ved å dra ut på en slik tur.

Båter i sjøen

I dag blir det en liten pause i turrapportene fra båtferien min. Istedenfor tenkte jeg å nevne høstens høydepunkt for båteiere her på Østlandet, messen Båter i sjøen som i år er lagt til Aker Brygge.

Lite med båt i det siste…

Torsdagen begynner snart å renne ut, og jeg har ennå ikke fått vært ute med båten i denne friuka mi! Årsaken er at jeg har vært opptatt med flytting ut av gammel leilighet og inn i ny, samt at den gamle leiligheten måtte vaskes grundig. Og dermed har tiden gått fort!

En knop mer!

Trodde virkelig ikke at den vasken som ble gjennomført torsdag skulle ha så mye å si! Men når jeg benyttet anledningen lørdag til å ta en rask liten tur på fjorden, så la jeg merke til at noe var annerledes.

Den gangen jeg vant i lotteri – vask av båten

Jeg har ikke ofte hell i spill. Mye kan selvsagt skyldes at jeg ikke spiller pengespill i det hele tatt. Kan telle på én hånd de gangene jeg har levert en Lotto-kupong, og det må da være minst 15 år siden sist. Jeg vant en radiomikrofon på en messe en gang på slutten av 80-tallet og på den lokale brannstasjonens Åpne Dag for minst 4-5 år siden – om ikke mer – vant jeg en høytrykksspyler. Den har siden da ligget uåpnet og ubrukt i en etterhvert ganske falmet pappeske. Fram til i dag.