Category Archives: Opplag

En merkelig tid av året

Det er ikke lett å bli klok på været i disse tider. Bare i løpet av én dag kan det være både vårlig og varmt samt surt og kaldt. En dag er det is på fjorden, dagen etter er det ingenting å se.

Vinterforberedelser

IMG_2266[1]Det er ikke mer enn et par uker at jeg leste om at den kommende vinteren kom til å bli veldig mild, men jeg er jaggu ikke sikker akkurat nå… Så vinterforberedelsene går sin gang. Selv om snøen ennå ikke er kommet på bryggene (bildet er fra to år siden…)

Vinterkalesjen er på plass

Slik så kalesjen ut når jeg pakket den ut for første gang.

Tirsdag kom vinterkalesjen på plass på Bergtatt. Den er, såvidt jeg vet, like gammel som båten og ikke akkurat noen fryd for øyet. Det må jeg være ærlig å si. men den er faktisk i overraskende god stand til å være 42 år gammel!

Blir det påskeutfart i år?

Påsken er jo tradisjonelt en slags offisiell start på båtsesongen for mange. Både TV, radio og aviser lager gjerne en reportasje fra en eller annen marina der båteiere står og skraper, pusser og maler på båtene sine. Vanligvis har jeg jobbet i påsken, og det gjør jeg også denne gangen, men bare i begynnelsen og på slutten. Så dermed er det ikke umulig at jeg putrer utover Oslofjorden denne påsken.

Tips og triks

Jeg er fremdeles ganske så fersk som båteier og har fortsatt ikke den store kunnskapen om tekniske ting som båtmotorer og slikt. men noe har jeg da grabbet til meg, og i den anledning har jeg nå lagt til en ny seksjon i båtbloggen.

Hull i tanngarden

I dag tar jeg en pause fra turrapportene fra Iddefjorden… Jeg sitter ofte online og sjekker på webkameraer hvordan det står til både i hjemmehavna og noen andre havner. Og det som jeg allerede la merke til da jeg dro ut fra Oksval første helg i oktober, er at det begynte å bli mange tomme båser i båthavnene nå. Den ligner litt på en delvis tannløs kjeft…

Ikke helt klar for opplag ennå…

Oftere og oftere ser jeg meldinger på Facebook og andre steder der båtfolk er online om at nå er de ute på siste tur for i år, til helga er det over, nå er båten tatt opp, nå er putene pakket ned osv. Men jeg har ingen planer om å gjøre det samme!

Da er regninga betalt!

Det tok sin tid. Ikke det at jeg betalte den veldig sent, men det å få den. Jeg snakker om regninga for båtplassen. Jeg fikk båtplass i oktober i fjor, og har siden da spurt flere ganger om når jeg får regningen for plassen. Sist gang var i mai. Midt i fellesferien dukket den opp i innboksen min.

Mindre enn ventet

Fikk min lille vinterkonserveringspakke i posten for ikke så lenge siden. Selv om jeg utsetter det uungåelige enda litt til, så må jeg jo til pers før eller siden. Men må si at jeg grugleder meg litt til jobben. Men delene jeg skal bytte var overraskende små!

Innser at det snart er over

IMG_7372I går da jeg gikk ned til båthavna innså jeg at båtsesongen nok snart er over, også for min del. Asfalten i nedoverbakken til båthavna var nemlig glatt og isete, så jeg (og flere andre fotgjengere) var nær ved å tryne flere ganger.