Julegavene på plass i båten

Jeg fikk noen nyttige båtjulegaver denne julen også – og de ble plassert om bord i båten i romjula.

Jeg hadde jo som vanlig endel båtrelaterte julegaveønsker, og jaggu kom det noen også!

Fra gode venner i Halden fikk jeg et lite kokesett til camping- og båtbruk – det sto riktignok ikke på lista siden jeg jo har endel kokekar fra før, men dette var enda mer ultrakompakt enn det jeg hadde fra før, samt at det hadde med noen små fine dype boller/tallerkener som jeg har manglet, så det viste seg å være midt i blinken!

I tillegg er det så kompakt at det er noe jeg kan ta med i land hvis lysten til å lage mat over et lite bål på land kommer. Jeg har jo også et bærbart kokeapparat med ett bluss i en koffert også, så nå er jeg også fullt utstyrt for matlaging på land!

Julegavene er på plass i båten.

Noe som sto på ønskelista, og som jeg fikk, var brenngele/brennpasta til kokeapparatet. Vanligvis har jeg brukt rødsprit som jeg har helt over i en

beholder med noe bomullsaktig stoff i, men i sommer hadde vi et nesten-uhell hvor det tok fyr på rødsprit som jeg hadde sølt utenfor beholderen. Det rakk faktisk å ta fyr i en jakke som hang over stolen ved siden av! Etter det har jeg hatt mer lyst å kjøpe mer slik gele som fulgte med da jeg opprinnelig kjøpte kokeapparatet. Geleen kan nemlig brukes om igjen hvis det er noe igjen. Det er bare å dempe/slukke flammen og så tenne på igjen hvis det er noe mer igjen av den.

I tillegg varer den lenger enn rødspriten, slik at jeg faktisk får kokt/stekt ferdig maten jeg holder på med uten å måtte prøve å etterfylle, noe som også er en meget brannfarlig øvelse! Er det for varmt i beholderen man etterfyller slår flammene opp umiddelbart når man heller på med rødsprit.

Passer perfekt til beholderen til kokeapparatet om bord!

En enkel pakke på 80 gram varer i 45 minutter, noe som er mer enn god nok tid tid å få varmet og stekt det meste!

Det har vist seg litt vanskelig å få tak i slik gele i etterkant av den første bestillingen jeg gjorde, særlig de større pakkene, men jeg har funnet ut at det går fint å bruke den brennpastaen som nå selges til bruk i fonduegryter. Før brukte man vel olje når man fyrte opp under fonduegryta, men når jeg oppgraderte den for et par år siden var det brennpasta som fulgte med. Jeg prøvde en slik helt tilfeldig i høst, og det virket, så dermed ble det ført opp på ønskelista.

Og denne jula lå det altså to slike pakker med brennpasta under juletreet! 🙂

I tillegg fikk jeg et gavekort på Clas Ohlsson som også kan brukes til båtrelaterte innkjøp!

Men det som sto øverst på ønskelista, en Fleming 58 fots yacht fikk jeg ikke i år heller… 😀

Fikk ikke denne til jul i år heller…jaja, får sette den opp på lista neste år også!

Related Images: