Lysere og lysere

Det går mot lysere tider. For hver dag som går blir det noen minutter lengre med dagslys. Noe som gjør at jeg kanskje bør ta med meg båtnøklene på jobben på fine dager for å få utnyttet dagslyset… 

Da kan jeg nemlig stikke rett fra jobben og ned i båten, og spare nesten én time siden jeg slipper å først dra hjem og deretter kjøre ned til båthavna igjen… 😀

I desember ble det mørkt allerede rundt klokka 15.30, nå er det over to timer mer dagslys! Og når sommertiden kommer om en måneds tid snakker vi om en enda ekstra time i tillegg.

Det er gode nyheter for båtomane som meg. Nå er det snart mulig å komme seg utpå i flere timer etter jobb for å nyte dagslyset til fulle. Når jeg jobber på dagtid slutter jeg stort sett klokken 15. Så er jeg hjemme en drøy time senere, skifter og drar ned til båten. Det betyr gjerne at jeg ikke er utpå før rundt klokka 17, og da blir det ikke noen langtur! Når jeg slutter klokka 13 blir det en annen sak… Men det er bare innimellom. Så at det blir litt lysere hver dag passer meg utmerket!

I begynnelsen av februar hadde vi rundt 8 timer med sol/dagslys, og nå i begynnelsen av mars har vi rundt 2 timer og 30 minutter lengre med lys! I alle fall hvis vi skal tror tabellene for soloppgang og solnedgang! Det blir rundt fem og et halvt minutt mer dagslys for hver dag som går utover. Og det blir jo ikke stummende mørkt med en gang sola har gått ned heller. Så her er det mange fine muligheter utover måneden.

Selv om jeg liker båtlivet året rundt, så trives jeg nok best om sommeren når det ikke blir mørkt før nærmere midnatt! DA snakker man om muligheter for lange, late dager på sjøen! 😀

%d bloggere liker dette: