Det nærmer seg messetid…

Jeg havner vel også i år på båtmesse i Lillestrøm. Den starter i dag. Det blir nok ikke så mange store, dyre innkjøp, men titte litt kan man jo alltids gjøre. Men så veldig interessant for en med mitt utgangspunkt er egentlig ikke denne messen. Eller noen andre. Hvor blir det av snekkemessene?

I fjor hadde Sjøen for Alle jubileumsutstilling, og hadde avsatt en del av messeområdet for å presentere båter fra forskjellige tidsepoker. Det ble den delen som ga meg det største utbyttet.

For jeg er ikke på jakt etter ny båt. Det lages nemlig ikke nye snekker lenger. Bortsett fra de åpne modellene, som jeg riktignok fattet noe interesse for i fjor (spesielt en elektrisk variant!), men som det uansett ikke er aktuelt for meg å kjøpe, hverken ny eller brukt. Jeg vil nemlig ha en snekke med overbygg, og de lages ikke lenger.

Så besøket i Lillestrøm vil dermed mest dreie seg om å titte og se. Kanskje kjøpe noe småtteri av duppeditter til båten, få med seg en forelesning eller to og kanskje møte andre båtfolk.

Replika av en utstillingsstand fra den aller første Sjøen for Alle-messen. Fra fjorårets messe.

Jeg er litt interessert i titte nærmere på en ny flytedrakt ettersom den jeg har nå har revnet i foret på innsiden, og jeg derfor ikke tror at den er så trygg å bruke lenger. Samtidig vil jeg også sjekke litt nærmere den nye vesttypen som du bare fester rundt livet og raskt trekker over deg hvis uhellet skulle være ute. Det høres besnærende praktisk ut for oss om ikke ønsker Hansson-merker på kroppen en fin sommerdag…

(Jeg kaller det for Hansson-merker ettersom det var vinglepetter-Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne som i siste liten snudde og stemte for det urettferdige og mislykkede redningsvestpåbudet på Stortinget. Dermed ble det flertall etter at han i månedsvis hadde hatt et annet standpunkt. Det er kun lov å sole seg i båten uten vest hvis den ligger stille og med motoren av, dermed vil det bli endel lyse striper på folk hvis de skal følge påbudet til punkt og prikke – hvis du da ikke er så heldig å ha en båt over åtte meter…)

Og hvis denne type vest er godkjent så er det fristende å kjøpe en. I tillegg vil jeg sjekke om det er noen gode messepriser på nye patroner til de tre oppblåsbare vestene jeg har, ettersom de går ut i løpet av sommeren.

Jeg har også tenkt å forhøre meg litt om vedlikehold av dieselvarmeren fra Webasto. Den jeg har om bord er fra 2003 og jeg vet ikke om den er vedlikeholdt i det hele tatt siden den ble kjøpt inn. Bortsett fra litt hikke ved et tilfelle i november 2015 har den vært varm og god både før og etter. Webasto har egen stand, så da titter jeg innom der.

Jeg hadde også store planer i fjor høst om å få tatt eksamen for VHF. Jeg kjøpte inn en bærbar VHF som jeg har hatt med meg i båten siden da. Jeg har lest masse og hadde planer om å ta selve testen før jul, men det har kommet litt bort i det siste. Nå er planen å få gjort dette før båtsesongens hoveddel er i gang igjen. Og hvis det er mulig å ta testen på messa, kanskje til litt rabatt, så er det ikke umulig at jeg hopper i det!

Dessverre er ikke Nidelv listet opp på leverandørlisten som ligger på nettsidene til Sjøen for Alle, men for å være ærlig så har vel ikke de så veldig mye nytt å komme med heller. Og i fjor klarte jeg å gå forbi standen deres begge dagene jeg var på messa – så liten var den! Heller ikke Nilsen båtbyggeri er representert.

Bortsett fra det har jeg vel ikke store planer om noen innkjøp årets messe. I alle fall ikke dyre!

Én person jeg definitivt skal unngå er Sigrid Bonde Tusvik. Hun skal “underholde” på scenen med ujevne mellomrom, og siden hun er den mest umorsomme og irriterende såkalte “komikeren” jeg vet om, så skal jeg garantert skygge unna når hun er der… Alex Rosén kan være underholdende derimot, og Marit Strømøy kan det være spennende å høre fortelle om sin karriere.

Related Images: