En merkelig tid av året

Det er ikke lett å bli klok på været i disse tider. Bare i løpet av én dag kan det være både vårlig og varmt samt surt og kaldt. En dag er det is på fjorden, dagen etter er det ingenting å se.

Ikke minst merker jeg det på jobben, der det lett legger seg is i selve Bjørvika ved Operaen. Der kan jeg gjerne komme på jobben på morgenen og konstatere at det ligger is til langt ut mot Revierkaia. Den samme isen kan være borte dagen etter, for den saks skyld også når jeg er ferdig på jobben og skal hjem igjen!

Så kan det gå et par dager, og etter en natt med stille sjø og noen kuldegrader er isen tilbake igjen. Har det vært litt vind noen dager, holder den seg imidlertid borte.

Og slik ustadig vær er det bare å venne seg til sålenge mars måned ikke blir helt enig med seg selv om den skal være en vintermåned eller en vårmåned. Mot slutten av måneden må nok uansett vinteren gi slipp på taket, og jeg kan pakke bort flytedressen – som også fungerer som varmedress – for denne gangen, og bruke vanlig oppblåsbar vest når jeg drar utpå.

Hvor ustadig været kan være får jeg stadige pekepinner på når jeg er ute med båten på denne tiden av året. For eksempel var lørdag for et par helger siden sur, vindfull og skyete (noe som ikke hindret meg i dra utpå!), mens dagen etter var det vårvær og så varmt at jeg måtte ta av meg genseren under flytedrakten og bare ha t-skjorte på under.

Ut på tur sist lørdag, siste rest av blå himmel, den hadde forsvunnet når jeg rundet Nesoddtangen!

Sist lørdag etter jobben rakk jeg også en fin liten svipptur, det hadde vært blå himmel og sol og blikkstille hele dagen, men da jeg kom meg hjem og ned i båten, så hadde det skiftet, så da jeg dro ut av båthavna var det overskyet, småkjølig og etterhvert litt vind også! Faktisk blåste det såpass at jeg snudde da jeg var utaskjærs for Vassholmene og heller dro en liten sveip i retning Huk og Nakkholmen før jeg dro hjem.

Men det er bare å smøre seg med tålmodighet, våren og sommeren kommer også i år, og jeg føler på meg at det blir en fin sommer i år! 🙂 Og jeg smiler litt for meg selv når jeg ser andre båteiere poste på forum og Facebook at nå er de snart i gang med vårpussen og gleder seg til å ta ut båten om noen uker. For jeg har jo vært utpå hele tiden! Ikke mye riktignok, turen sist lørdag var min tur nummer ti i år, men det er da også ti turer mer enn de fleste andre båteierne!

Mer folksomt blir det nok på sjøen etterhvert som det blir varmere…

%d bloggere liker dette: