En Nordkapp i Nice

Siden jeg for første gang havnet i Monaco for fem år siden, har jeg skrevet om Nidelven i havna i Monte Carlo flere ganger, akkurat som jeg gjorde for et par dager siden. Men under årets besøk sydover så jeg en annen norsk båt som jeg ikke har sett før.

Riktignok lå ikke denne båten i Monaco, men i det som er “hjemmehavna” vår når vi drar til jobbens ferieleilighet, nemlig i selve Nice. Jeg har jo selvsagt trålet havna i Nice for å se om jeg kunne finne en Nidelv siden vi ankom der for første gang for fem år siden. Først bare på gøy skyld, så da jeg oppdaget en Nidelv i Monaco var overraskelsen stor!

Men i Nice har jeg ikke sett noen norsk båt ennå, helt fram til nå! For denne påsken dukket det nemlig opp en ekte Nordkapp i havna i Nice. Jeg overså den først da jeg gikk rundt og tok noen oversiktsbilder, men da jeg gikk tilbake samme veien så jeg tydelig båtnavnet på siden og tok et nytt bilde!

Morsomt at små norske båter også får gjennomslag i utlandet. For meg ser det ut til at det er en daycruiser av modellen Noblesse 625 som lå der (etter å ha sjekket med bildene på Nordkapp-siden).

Nordkappen ligger som båt nummer to til høyre.

Nordkapp er jo et merke som holder til i Østfold, nærmere bestemt i Sarpsborg. Båtbyggeriet ble etablert samme år som Nidelv-fabrikken begynte å lage plastbåter, i 1966, da under navnet Nordsjøplast. I 1973 ble de lagt ned, men varemerke og rettigheter ble overtatt av selskapet Alicraft, som gikk konkurs i 1986.

I 1990 ble selskapet Nordkapp Boats AS stiftet og selskapet har nå rundt ti båtmodeller på markedet. De holdt til i Fredrikstad fram til 2005 da de flyttet tilbake til Sarpsborg.

En litt mindre tradisjonsrik båtprodusent enn Nidelv kanskje, men likevel et kjent og anerkjent båtmerke. Men båtene lages riktignok ikke i Norge, men i Polen, som så mange andre norske båtmerker.

Det kommer en mer fyldig rapport med båtperspektiv fra påskeferien etterhvert.

Related Images: