Nok en frigjøringsdag uten Oscarsborg-besøk

Jeg har i lengre tid alltid hatt lyst til å ta båten til Oscarsborg og være der enten 9. april eller 8.mai, men heller ikke i år har det vært praktisk mulig. Enten på grunn av jobb, sykdom eller været.

Heller ikke i dag, på frigjøringsdagen, har det vært mulig for meg å dra dit for å overvære saluttene. I dag er det på grunn av været, jeg har faktisk fri i dag, men det blåser for mye til at jeg dro ut på sjøen i dag. Kanskje blir det trepussing istedenfor?

Bergtatt i gjestehavna på Oscarsborg

Når du leser dette er saluttene i gang på Oscarsborg, og siste sjekk på webkameraet til gjestehavna avslørte kun én båt ved bryggene, så jeg ville vært en ensom ulv blant båtfolket om jeg hadde kommet meg avgårde.

Jeg synes det er viktig å holde på slike tradisjoner som 9. april og 8.mai – det er dager som absolutt ikke må glemmes. Jeg er helt uenig i Ap-regjeringens sammenslåing av frigjøringsdagen fra 1945 og veterandagen – hovedsaklig gjort av økonomiske grunner – det kan jo ikke ha vært andre, relevante, årsaker? Historieløst! Men det er en diskusjon jeg ikke skal ta opp her…

For Oscarsborgs vedkommende er det vel først og fremst 9. april som er den helt spesielle dagen – med angrepet på Norge og senkingen av “Blücher” – og jeg har som sagt alltid hatt lyst til å være på festningen den dagen. Mye av denne interessen for å delta skyldes vel at jeg har en forkjærlighet for å lese om andre verdenskrig, og da spesielt med tanke på okkupasjonen av Norge. 

Hjemme på land har jeg en egen bokhylle kun for slik litteratur – og den er overfylt, så jeg trenger vel en til snart…

Vi får satse på at det lykkes meg neste år istedenfor!

 

%d bloggere liker dette: