En enbeint skipper i utlendighet

Av og til må skipperen på ferie også – uten båten. Tradisjonelt sett skjer det tre ganger i året. Av og til færre ganger, av og til flere, noe som er tilfelle for i år. Men uansett hvor jeg befinner meg, prøver jeg å komme meg i nærheten av det maritime, så også under årets besøk i Spania.

Jeg benytter gjerne anledningen til å ta en tur ned til nærmeste båthavn for å snuse inn litt sjøluft og se på båter. Under mitt første besøk i Spania i fjor klarte jeg til og med å få rederinnen ut på en drøy spasertur for å besøke et gammelt fyr i Albir. I år var det døtrenes tur, men da havnet vi i båthavna i Altea, like ved Albir.


Riktignok rakk vi ikke mer enn halvparten av havna, det var en del jeg ikke rakk å få sett. I motsetning til Monaco kunne jeg imidlertid ikke se noen Nidelver, men jaggu klarte jeg å finne en annen norsk båt, akkurat som jeg gjorde i Nice tidligere i år.

Før jeg så den morske båten tok jeg imidlertid en titt rundt langs bryggene for å se om jeg fant noen som ikke lå på land, men hadde ikke helt hell med meg. Men jeg må innrømme at jeg så mye rart. Noen båter med helt klart egne overbygg og personlige modifikasjoner,, og andre rett og slett litt rare, samtidig som kjente merker som for eksempel Jeannau lå her og der.

Denne lille grønne skuta under så noe hjemmesnekra og spesiell ut. Litt sjarmerende samtidig, men ikke noe jeg ville ha beveget meg utpå med… I bakgrunnen en båt av merket Delphyn – det lå mange slike i havna, tydeligvis et populært merke.


Noen Nidelver så jeg altså ikke, og heller ingen norske båter – på sjøen. For da jeg rundet bygget til den lokale båtforeningen – forøvrig utstyrt med et stort Volvo Penta-skilt – så jeg plutselig navnet til en norsk båtprodusent!

Etter å ha passert bygget på bildet over kom nemlig en Marex Holiday til syne – riktignok på land – men den så ikke så ille ut. Båten var tydeligvis i engelsk eie siden hjemmehavna på akterenden var oppgitt til å være Sunderland. Men en norskbygget båt åkkesom!

Resten av havna så ut til å være forbeholdt litt større og finere båter, men den delen rakk vi ikke innom denne gangen, så derfor får dere nøye der med denne lille titten! 

Og selv om været i Altea og Albir ligger på rundt 29-31 grader konstant, så skal det bli godt å komme hjem og ta seg en båttur i Oslofjorden – for noen båttur har det ikke blitt i Spania.

Related Images: