På tur med halvferdig båt

Sist uke fikk jeg besøk i båten torsdag.Det ble noen timer utpå fjorden i en båt som bare var halveis ferdig og ikke helt presentabel, men en fin og lang tur ble det – med en skipshund om bord for første gang!

Det var viktig for meg å få båten ferdig før torsdag fordi jeg da fikk besøk. I mai var jeg og rederinnen på besøk hos venner av henne i Nord-Trøndelag, og i forrige uke var noen av disse sørpå. Og da ville de gjerne besøke meg og ta en titt på båten, samt få en liten tur utpå.

Jeg fikk jo flere turer med båten deres i mai – der jeg til og med fikk fisket og fikk napp – så selvsagt ville jeg tilby det samme til dem. Dagen før hadde jeg fått hentet den reparerte hovedkalesjen og meningen var å sette den på plass og montere passasjersetet før jeg skulle hente dem.

Det gikk ikke helt som planlagt… Jeg var forsinket og gjestene kom og hjalp meg istedenfor. Vi klarte til og med å sette kalesjen galt på plass to ganger, før vi endelig fikk det til! Passasjersetet fikk jeg ikke tid til å feste…men vi kom oss ut!

Bestumkilen

Gjestene hadde ikke sett Oslo fra sjøsiden før, så ruta gikk over fra Oksval til Heggholmen, deretter inn til Sørenga og Bjørvika, der vi tok en nærmere titt både på Munchmuseet, Operaen og Havnelageret der jeg jobber. Så rundet vi Vippetangen og dro til Tjuvholmen der vi kjørte gjennom kanalen og passerte Kongeskipet Norge.

Så gikk turen utover igjen mot Dyna fyr før vi passerte Huk, kjørte gjennom Killingen og inn i Bestumkilen. Der fikk besøket øye på huset til bestemoren sin. Mens jeg først var der tanket jeg hos Ullern båtforeningen til den koselige prisen på 9,20 per liter, og benyttet anledningen til både å fylle opp tanken og de to ekstra 20-litersdunkene jeg har om bord. Så da er jeg godt rustet til båtferien om ikke så lenge.

Deretter kjørt vi ut av Lysakerfjorden og tok en nærmere titt på Telenor og Statoil-byggene før vi måtte ta opp kalesjen ettersom det begynte å regne. Fram til da hadde vi nemlig hatt flott vær med ei sol som dukket opp med ujevne mellomrom mellom skyene.

Bestumkilen

Den siste halvtimen av turen gikk dermed under kalesjen med endel regn, men det la ingen demper på gleden til besøket, sønnen hans og ikke minst den lille skipshunden som ble med også. Den lå rolig i aktersofaen mesteparten av tiden og tok det helt med ro. Den fikk også sitte på fanget og på “dashbordet” før den fant det best å returnere til aktersofaen!

Bergtatt – nå også med skipshund!

Besøket dro videre etter å ha vært utpå i rundt to og en halv time! Selv om jeg ikke hadde rukket å gjøre båten helt “shipshape” så gikk det bra. Kabinen så imidlertid ut som et “bomba horehus” siden alt rotet fra uteplassen samt den gamle kalesjen og presenningen bare var kastet inn der. Og det var rotete nok fra før!

Det var ikke aktuelt å gjøre så veldig mye mer den kvelden, og dagen etter skulle båten tas på land for å vaskes, stoffes og poleres, samt at havnesjefen skulle bytte talgpakning på den lekke pakkboksen.

 

 

%d bloggere liker dette: