Over 1.000 nautiske mil så langt i år

En liten pause i dag fra rapportene fra Sverigeferien min forrige måned. På Instagram for et par dager siden fikk jeg et spørsmål om hvor mange mil jeg hadde seilt i år. Jeg anslo det etter rask hoderegning til å være mellom 600 og 700 nautiske mil, men etter å ha satt meg ned og telt ordentlig, viste det seg at jeg nok har tilbakelagt adskillig mer…

Jeg begynte i år å skrive opp i loggen hvor mange nautiske mil jeg tilbakelegger på hver etappe, hver tur med båten, men jeg har ikke satt meg ned før nå for å summere hvor mye det har blitt så langt. Og da kom jeg til et helt annet tall enn jeg raskt hadde anslått på mobilen på et spørsmål fra en følger på Instagram.

Calculator and pencil

Faktisk fant jeg ut at jeg, inkludert helgens tur, er kommet opp i helt nøyaktig 1.040 nautiske mil med Bergtatt hittil i år. Det blir sånn omtrent 193 “landmil”. En nautisk mil er 1.852 meter. 

Det kan vel sies å være en anseelig distanse for en snekke? Resten av statistikkbiten får jeg vel vente med til årsoppsummeringene, men det kan jo bli spennende å se hva jeg ender opp med! Ikke minst sett i sammenligning med andre år, så her får jeg gå nøye igjennom og beregne distansen som er tilbakelagt tidligere år.

Toppåret mitt når det gjelder antall turer er jo 2014, da jeg var utpå 125 ganger med båten, med store og små turer.

I år kommer jeg nok ikke opp i et slikt antall, sannsynligvis klarer jeg ikke å runde 100 turer (har i skrivende stund 65), men blir nok liggende på et sted mellom 80 og 90, tror jeg. Men det er det til syvende og sist helse og vær som avgjør… Men jeg regner med å passere 400 turer totalt (siden jeg fikk båten) i løpet av året.

Og at jeg har veldig mange turer med båten behøver ikke nødvendigvis å bety mange nautiske mil heller, alle bekker små gjør en stor å, det er sant, men samtidig har jeg i år hatt flere langturer enn i 2014 og 2016, noe som gir et større antall tilbakelagte nautiske mil enn det flere småturer blant Osloøyene gir.

Det magiske tallet 1.000 ble forøvrig passert på vei hjem fra Høstspretten i Stavern tidligere denne måneden, sånn omtrent ved Filtvet fyr.

%d bloggere liker dette: