Tur nummer 75 i år

Bryter inn i rekken med turrapporter fra sensommeren og høsten med litt ferskvare! Nå starter jo den delen av båtsesongen der turene blir noe færre enn om våren og sommeren, hovedsaklig på grunn av været og mørketiden. Om sommeren er det ikke noe problem når det ikke begynner å bli mørkt før ved midnatt, men om høsten når lyset slås av ved Dagsrevy-tid blir det raskt noe mer trøblete å få til en tur etter jobb.

Dermed blir jo mesteparten av turene lagt til helgene stort sett. Om høsten og vinteren er en snekkeskipper også prisgitt værgudene. Isen legger seg ikke før ut i januar, stort sett, men ellers kan det være ganske ustabilt vær og mye vind i de månedene som kommer.

Helgeturer blir det også lite av de to-tre nærmeste helgene da jeg har andre gjøremål. Denne helgen jobber jeg og de to neste helgene har jeg andre gjøremål, men ut i november og desember kan det bli andre boller.

Nakkholmen

Men denne uka rakk jeg en tur utpå sjøen før jeg skulle på kveldsvakt. Onsdagen var nemlig velsignet med nydelig høstvær, omtrent speilblank sjø og blå himmel med sol. Riktig nok en sol som ikke varmet mer enn under halvparten av det den gjorde i sommer med såvidt over ti plussgrader. Så t-skjortevær var det ikke!

Værmeldingen hadde gitt meg et lite forvarsel, så jeg våknet allerede klokka ni onsdag, men lå og strekte meg litt for lenge, så med forberedelser som kaffekoking og matpakkesmøring så var jeg ikke nede i havna før nærmere kvart på 11… Siden det denne gangen også ble en liten jubileumstur, så hadde jeg stukket innom butikken på veien ned og kjøpt meg en bollepose.

Lindøya vest, Kjøkkenholmen

For turen onsdag var nemlig min tur 75 i år, og det er jeg veldig fornøyd med. Riktignok har jeg satt meg som mål å prøve å runde 100 turer hvert år med smått og stort, men det er ikke alltid det går – og jeg drar jo ikke utpå kun for å få et hakk til i skjeftet. Jeg må ha lyst (og det har jeg i 99,99 prosent av tiden!), jeg må være i form (noe som ikke har vært tilfelle litt mer enn jeg liker i år), været må være OK – særlig vindforholdene, og det må passe med andre gjøremål som for eksempel jobb, sosialisering med ungene, bandøving og ikke minst kjærestetid!

Lindøya

I år har det ikke gått helt på skinner, så jeg ligger etter skjemaet ( i fjor på denne tiden hadde jeg rundet 95 turer og endte totalt opp med 104) og klarer neppe å runde 100 turer. Men skitt au, jeg fikk en nydelig tur denne onsdagen. Siden jeg var så sent ute ble det ingen lang tur, jeg var ute i én time og ti minutter. Turen gikk ut fra båthavna på Oksval i retning Nakkholmen hvor jeg kjørte mellom Nakkholmen og Vestre Lindøya, rundet Lindøya og dro deretter hjemover mellom Gressholmen/Heggholmen og Lindøya.

En liten, men koselig tur! Motoren startet på første forsøk og alt gikk som en lek. Er det noen sak? 😀 

Samtidig merker jeg at det blir ganske kjølig nå på ettermiddagene når sola går ned. Så snart må jeg nok ta fram “vinterfrakken” – den kombinerte flyte- og varmedressen – når jeg skal ut på tur!

Gressholmen i horisonten

%d bloggere liker dette: