Årsoppsummering 2017 – turer

Dessverre må jeg si at jeg er noe mellomfornøyd med tursesongen 2017. Jeg kom meg nemlig utpå adskillig færre ganger enn det jeg hadde håpet på. 

Totalt ble det 81 turer utpå sjøen i 2017, mot 104 året før. Og egentlig burde det ikke være noen grunn til at antall turer går ned. Årsakene er flere, hvorav et ustabilt vær er hovedårsaken. Samtidig har det ikke klaffet så godt med kombinasjonen jobb og pent vær…

En oppussing som ble delvis mislykket og tok mye lengre tid enn planlagt er også en av årsakene, men bortsatt fra været er sviktende helse kanskje en av de viktigste årsakene, uten at jeg har satt meg ned og finregnet på det.

De to beste månedene når det gjelder antall turer ble august og september, med henholdsvis 13 og 16 turer. I august var jeg jo på Sverigetur og i september hadde jeg både båttreff i Stavern og en ukes tur til Bakke på plakaten.

I sommermånedene juni og juli fikk jeg bare ni og sju turer – noe av årsaken til det var Spaniaferie og hyttetur. I år er Spaniaferien lagt utenom sommeren, men jeg skal ned til Sør-Frankrike i juli, så det er ikke sikkert at statistikken blir noe bedre kommende sommer…

Interessant å se at jeg hadde nøyaktig samme antall turer i august og september i fjor som året før…

Når det gjelder antall overnattinger gikk også de noe ned i fjor med 13 færre overnattinger, fra 48 til 35. Med litt bedre madrasser i 2018 (som er planen) så kan det hende det fort blir flere…

Målet for båtåret 2018 er uansett det samme: Å glede meg utpå sjøen uansett hvor mange turer og hvor langt jeg kommer. Et annet mål er å oppdage og besøke nye steder. Og jeg blir ikke misfornøyd pm jeg får flere turer i år enn i fjor, selv om antall turer ikke er det viktigste.

Mine fineste turopplevelser skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg denne uka!

For 2017 begynte jeg også å føre statistikk over hvor mange nautiske mil jeg har tilbakelagt, og jeg rakk nesten å runde 1.300 nautiske mil! Totalt landet jeg på 1.296,2 nautiske mil. Ikke så verst det, for ei snekke fra 1974 med en marsjfart på rundt 5 knop…

Lengste etappe jeg tilbakela i ett strekk var strekningen Stavern – Tønsberg tønne – Tjøme – Ormelet – Slagentangen – Bastøy – Tofte – Filtvet – Oscarsborg, som varte i 11,5 timer og der jeg tilbakela 51.5 nautiske mil. Det var på vei hjem fra Stavern 7. september.

Slik fordeler antall turer seg i 2017 per måned (med fjorårets tall i parentes).

Januar: 2 (1)

Februar: 6 (5)

Mars: 6 (7)

April: 4 (6)

Mai: 9 (11)

Juni: 9 (16)

Juli: 7 (12)

August: 13 (13)

September: 16 (16)

Oktober: 5 (10)

November: 1 (4)

Desember: 3 (3)

%d bloggere liker dette: