Kailangs på morrakvisten II

IMG_1305Nok en gang noen bilder og betraktninger fra min tur langs kaia fra jobben på Havnelageret og fram til Aker Brygge.

Mye å nevne i dag…

Denne uka jobber jeg natt og rusler derfor bortover for å ta Nesoddenbåten hjem sånn i sjutida om morgenen.

Når jeg rundet Vippetangen og nærmet meg bygningen til Oslo havn stod det igjen en kranbil ved bryggekanten og foretok et løft.

Nok en cabincruiser ble løftet inn på land for å gjøres klar til vinteropplag. Jeg tenkte i mitt stille sinn at det fortsatt var litt tidlig.

Det er jo ikke det! Vi har rundet oktober og de langt fleste båteiere, i alle fall de som ikke kjører helårsbåt, har tatt båten opp på land nå.

Det begynner å komme rimfrost på gresset om morgenen, så jeg skjønner jo at det er på tide, men jeg blir litt lei meg av synet likevel!IMG_1305

Og jeg tenker slik at jeg skal bli en båteier som strekker båtsesongen for det den er verdt! Jeg vil begynne så tidlig som mulig og strekke opptakingen av båten til så sent som mulig…

Når jeg så utover sjøen i dag morges (se bildet til høyre), så var det ikke mye som fristet til å ta opp båten hvis jeg hadde hatt en! Tenk å kunne starte dagen med en liten båtur på den blanke sjøen og med den himmelranden der?!

Vel, jeg gikk videre langs kaikanten, som ved Oslo Havns kontorer nå er ganske så fullsatt. En oljeredningsbåt fra Kystverket lå ved  kaia og ved siden av den igjen kongeskipet Norge.

Jeg må si at kongeskipet virkelig er et staselig skue! Har av naturlige årsaker ikke vært om bord i den skuta, har jo ikke noe blått blod i årene, men den ser virkelig flott ut! Koster derfor på meg et litt større bilde av skuta!

IMG_1301

 

Akkurat dette bildet tok jeg for et par dager siden, og da lå det et cruiseskip bak kongeskipet, ved cruiseterminalen. Også cruisesesongen blir jo lenger og lenger…

Men i dag, onsdag, lå det to helt andre skip der, fortøyd utenpå hverandre. Det er tydeligvis 60-årsjubileum for Koreakrigen i år (60 år siden M*A*S*H! – om ikke tv-serien og filmen så i alle fall selve krigen!-  ) og i den anledning har Oslo tydeligvis fått selskap av to skip fra den kanskje ikke altfor kjente marinen til Sør-Korea.

IMG_1310Et stort banner var plassert langs skutesiden, og rekka var belyst med noe slags pyntelys. Virket noe overdådig på meg, men Sør-Korea er tydeligvis takknemlig for den hjelpen Norge ytte for 60 år siden.

Banneret har en tekst på engelsk som lyder “We Engrave Your Names In Our Hearts With Love” og deretter “Hjertelig Takk Kongeriket Norge”. Det hele undertegnet “Republikken Korea” (som er den staten vi i Norge kjenner som Sør-Korea).

Voldsomme saker! Ifølge andre bannere på skipet er det visst mulig å komme om bord for å ta en titt for de som ønsker det.

Vel, langs resten av ruta lå de gamle, kjente skipene, som DS Børøysund og slepebåten Styrbjørn.

Ved Rådhusbrygge 1, den som jeg tidligere har nevnt har falt sammen, har det nå dukket opp en lekter, slik at det ser ut som Oslo Havn er i rute med reparasjonsarbeidet på den gamle brygga fra rundt 1830.

Målet er å få brygga fiks ferdig og klar til bruk igjen til neste sommer. Nå husker jeg ikke hva den ble brukt til før. Ville jo vært fantastisk om det kunne være noen plasser der hvorIMG_1304 fritidsbåter kunne legge til for kortere opphold, men det blir vel en samling av sightseeingbåter og andre fartøyer som legger beslag på den brygga også, regner jeg med.

Uansett blir det fint å se brygga restaurert og reparert slik at den kan brukes igjen!

Og det var vel det jeg hadde å si om morgenes tur langs kaia. Turen endte som vanlig opp med Nesoddbåten hjemover!

 

Related Images: