Ingen overnattingsbonanza i år

Det har ikke blitt så mange overnattinger i båten i år. Faktisk mindre enn jeg hadde forventet, tross for et fantastisk vær i sommer.

I fjor klarte jeg, med knappe tre måneder som båteier, å komme opp i 7-8 overnattinger sånn omtrent. Jeg har ikke ført nøyaktig statistikk, men tror det skal være ganske så riktig.

Sunniva prøver overkøya...
Sunniva prøver overkøya… Det ble med to overnattinger for jentene i år – vi satser på flere i 2015!

I år ligger jeg riktignok på rundt det dobbelte, rundt 15, men det er likevel noe mindre enn antatt.

Det er flere grunner til det. Og hovedårsaken er vel at det har blitt flest av de små dagsturene rundt i indre Oslofjord enn den lange båtferien.

Opprinnelig hadde jeg jo planlagt et par ukers båtferie med ungene i sommer, men på grunn av sykdom måtte vi utsette den, og da da endelig ble Sverigetur ble det slik at jeg dro alene. Og turen ble bare seks dager lang…

Med tanke på den entusiasmen jentene mine har vist for båten, tror jeg at jeg lett kan få “lokket” dem med på et par uker til Sverige neste sommer, så overnattingsstatistikken blir forhåpentligvis slått neste sesong!

De var veldig begeistret for den lille tredagers-turen vi tok, med to overnattinger, så jeg tror de er med på en litt lengre tur. Og jeg gleder meg jo til å vise dem Sverige og idylliske Koster og øyene på fastlandssiden av Kosterfjorden.

Og ikke minst, til neste sesong vil båten egne seg bedre til overnatting – i alle fall hvis oppussingsplanene mine denne vinteren går som planlagt!

Da vil toalettet være oppdatert med septikktank (noe som uansett er påbudt i Sverige fra april neste år) og alle madrasser og puter vil være byttet ut og oppjustert til 2015-standard med tanke på komfort – bare for å nevne noe.

Alltid greit å ha noe å se fram til!

Related Images: