En ny god idé

Denne gangen kommer jeg til å skrive om en webside og et initiativ som ikke er mitt, men som jeg har sluttet meg til med glede. Det dreier seg om et nettsted som heter Free Tours Network.

På dette nettstedet, som ble startet av en fyr som liker å reise, listes det opp en lang rekke byer over hele verden der turister kan få en gratis omvisning eller sightseeing på stedet de besøker, gjennomført av lokale folk som ikke nødvendigvis er profesjonelle guider, men som mer enn gjerne viser fram byen sin.

Jeg har selv vært med på en slik tur i London der vi på slutten bare ga frivillig driks til han som tok oss rundt og kom med lokale tips.

Så når jeg oppdaget denne nettsiden ble jeg inspirert til å gjøre noe slikt selv. Jeg fant ut at det finnes en gruppe med studenter i Oslo som gjør noe av det samme, men jeg fanr ingen som tilbyr båtturer gratis…

Kavringen
Verd å vise fram, eller hva?

For er det et sted jeg gjerne viser fram til turister, så er det den vakre Oslofjorden! Jeg har jo tidligere i sommer tilbudt meg å kjøre gratis turer i fjorden for familier som ikke har mulighet til å gi sine barn en ferieopplevelse utenom det vanlige.

Dessverre ble det liten respons på tilbudet, og jeg skjønner jo at det kan være en liten bøyg å slå til på noe slikt. Men jeg vil prøve igjen neste sommer!

Men for turister som drar rundt på et lite og trangt budsjett, noe jeg selv har gjort ofte, eller for turister som gjerne vil oppleve noe annet enn de klassiske serieproduserte sightseeingturene, så kan jeg med min lille båt ta dem til steder de normalt ikke ville kommet til.

Så derfor er jeg nå med i dette nettverket, der jeg kun ber om at de som er med spleiser på drivstoffet.

Jeg vet ikke om jeg kommer til å få særlig mer respons på dette enn jeg fikk på min forrige ide, men det er verdt forsøket. Kankskje treffer jeg noen hyggelige folk som kan guide meg rundt hvis jeg skulle havne i deres by?

Og Oslofjorden er så absolutt verdt å vise fram!

Sjekk ut Free Tours Network her!

Related Images: