En god oktober

IMG_0770-0.jpgTurvirksomheten med båten har, naturlig nok, blitt endel begrenset i år. Men i oktober passerte jeg 200 turer totalt, og fikk samtidig den beste oktobermåneden jeg har hatt hittil.

Totalt fikk jeg hele 14 turer med båten i oktober i år. Det skyldes selvsagt den genistreken jeg gjorde ved å ta båten med meg hit til Bakke når jeg startet oppholdet her.

Jeg var ærlig talt litt skeptisk selv, men det har som sagt vist seg å være en genistrek. Det er både en god avspredning å komme seg bort fra treningssaler, sykestuer og det enkle hotellrom-lignende rommet på Bakke, og ikke minst nyttig for å lære meg å bevege meg i dagliglivet.

Båten fungerer derfor både som en kilde for mental avspredning og lading og som et treningsapparat!

Faktisk er 14 turer i løpet av en kalendermåned noe av det meste jeg har vært oppe i når det gjelder båtturer, og den beste oktober noensinne. I 2013 rakk jeg 12 turer i oktober måned, og i fjor bare ni turer.

Min “bestenotering” hittil er 24 turer i løpet av en måned, det var i mai i fjor. I august i fjor rakk jeg 15 turer med båten.

I år begynte jeg bra med sju turer både i januar og februar, men så var det full stopp i mars og april. I mai fikk jeg én tur, den første etter amputasjonen og fortsatt uten protese, mens i juni ble det fem turer, hvorav den første med protese. I juli fikk jeg tatt ut båten fem ganger og derav også den første turen helt alene.

I august ble det bare én tur fordi jeg lå på Ahus hele måneden, og i september seks turer.

Med de to turene jeg i skrivende stunmd har fått med meg i november, er jeg oppe i 48 båtturer totalt i år, så jeg runder straks 50 turer med båten i år, til tross for den situasjonen jeg har kommet opp i!

Det synes jeg faktisk er en liten prestasjon, fior å være ærlig! Og det er også et godt bevis at å ha som målsetting å kunne fortsette båtlivet med uforminsket styrke selv etter en amputasjon, er fullt ut mulig!

Related Images: