Første båtferie med rederinnen – del 4

Båtlivet innebærer mange ting, også evnen til å ta ting på sparket. Og da mandagen opprant ble det etterhvert klart at vi nok en gang måtte endre på planene, akkurat som vi hadde gjort dagen før, da vi valgte å gå inn til Strömstad istedenfor å dra direkte til Koster.

Grunnen til at vi dro til Strömstad søndag var værmeldingen. Selv om det var pent vær søndag var det meldt såpass kraftig vind (opptil 10-12 m/s fra “feil” retning) at vi ville ha problemer med å fortsette turen mandag.

Og da mandagen opprant var det ikke bare vinden som skapte problemer, det høljet ned omtrent uavbrutt. Vi fant ut at vi skulle se det litt an.

IMG_8766Rederinnen tok morgendusjen i serviceanlegget til gjestehavna mens jeg mekket til, om jeg skal si det selv, en aldeles en utmerket pannekakefrokost. Ja, pannekaker til frokost – man er da på ferie og kan kose seg litt!

Frokosten ble avbrutt av en svanefamile som kom på besøk, to foreldre og fem små grå, bustede nøster. Rederinnen falt pladask for dem og tok fram noen fiskekaker. Mesteparten fant veien til svanene, så det ble en blanding av tacorester og de to fiskekakene som var igjen til middag senere på dagen… 🙂

Etter at pannekakene var fortært var det min tur til å prøve ut dusjanlegget, som rederinnen ikke var helt fornøyd med.

Dusjanlegget var både på herre- og damedoen et fellesdusjanlegg, bortsett fra at dametoalettet også hadde et lite avlukke for privat dusjing. Jeg er ikke så vant til å bruke slike anlegg, så jeg vet ikke hva som er vanlig rundt om, men imponert ble ikke jeg heller.

En annen sak er at dusjanlegget og toalettene ikke akkurat er velegnet for funksjonshemmede. Herreavdelingen har en lang trapp man må forsere. Toalettmessig finnes det et handicaptoalett på utsiden, som er et åpent fellestoalett og med en stank som ikke innbød til bruk. Men i gjestehavndelen fantes ikke et slikt.IMG_8768

Å forsere trapper er ikke noe problem for meg, men dusjingen ble en utfordring. Jeg er nemlig nødt til å dusje sittende, ettersom jeg må ta av meg protesen når jeg dusjer. Rederinnen hadde med seg en krakk til dette formålet, men siden man med jevne, korte mellomrom må trykke på en knapp for at vannet skal fortsette, så ble det litt av en prosess å få dusjet. Og jeg måtte sette meg på krakken og hoppe på den for å komme meg til nærmeste dusj, med krykke i umiddelbar nærhet, slik at jeg rakk fram med krykka for å kunne trykke på knappen…. En flue på veggen ville ha ledd seg ihjel av synet!

Og siden man sitter der naken på en krakk med halve benet borte på den ene siden, så lurer man jo litt på hvordan folk ville reagere når de kommer inn i et slikt fellesdusjområde og ser meg sitte der! Men jeg fikk heldigvis sitte alene til helt på slutten, da det kom inn en annen. Men da var protesen på plass og jeg på vei ut…

Med tanke på at Strömstad er en ganske stor gjestehavn så var toalett- og dusjforholdene rett og slett skuffende. Jeg har jo ikke brukt gjestehavner så veldig mye selv, jeg liker meg best på stille og usjenerte uthavner, og de gangene jeg har besøkt en gjestehavn har det ikke vært så aktuelt med dusjing, så noen ordentlig erfaring med dette har jeg ikke opparbeidet meg ennå.

IMG_8771Etter at dusjingen var gjennomført var det på tide å gå i land for å gjennomføre noen ærender. Regnet kom og gikk jevnlig, men vi rakk innom Coop-butikken (der Systembolaget lå før) og ICA nærmere gjestehavna før vi slo oss ned for en pause og kuleis i Sødra Hamngatan. Både rederinnen og jeg er svært glad i is…særlig pistasjis med nøtter, noe isbaren vi stoppet opp foran kunne by på.

Tilbake i båten var været fortsatt like dårlig, og da jeg foreslo å utsette turen ned til Fjällbacka til dagen etter, så var rederinnen enig. Det var jo to grunner til at vi valgte den indre leden, og det var både å unngå for mye sjø og å ta inn inntrykk fra idyllen rundt oss. Det siste blir det dårlig med under kalesje med regnet strømmende ned.

Og vi ville fortsatt fint rekke å komme fram til Fjällbacka som jeg hadde regnet ut ville ta rundt fem timer, kanskje noe mer ettersom vi skulle ta indre led og ikke fosse fram i Kosterfjorden.

Dermed ble det en ny middag i båten (resten av fiskekakene og restene av gårsdagens tacomiddag) mens vi pratet om løst og fast og tok oss en liten ettermiddagslur etter maten.

IMG_8775

Related Images: