Brattholmen

Antall besøk: 1 Sist besøkt: 19.06.2016.
Fasiliteter:  Flere sittebenker i kaiområdet. Grillplasser med utegriller. Strøm (vanlig 2-pins-kontakt) og vann.  Toaletter i klubbhuset til Halden båtforening.  Teltplass, sandstrender, volleyballbane, trampoline, barnesklie, stupetårn, badeflåte, varmestue osv. Visstnok mulig å overnatte i klubbhuset, men kanskje bare for medlemmer?
Havneavgift: Der jeg lå var det et skilt om at dagfortøyning kostet 50 kroner. På nett har jeg lest at det koster 200 for døgnet. Må betales til en vakt (som jeg ikke så snurten av den halvannen timen jeg var der), ingen Vipps eller andre måter å betale på, såvidt jeg registrerte.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. Så ut som om det var noe slags kroker/liner som hang i den ene bukta der jeg ikke la meg til.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er laget brygger og gangbrygger hvor man lett kan ta seg fram til bens og rullestol.

Et idyllisk og vel tilrettelagt sted på Brattholmen sørøst for Nordre Sandøy. Nesten på grensen til å være en gjestehavn, men per definisjon er den ikke det, selv om alt er pent tilrettelagt. Faktisk er det hele tre steder du kan legge til. I bukta i nord (se bildet), i bukta litt øst for den igjen og på langsiden på vestre side mot Makøysundet (der klubbhuset befinner seg).

Stedet er tilrettelagt av og for medlemmer i Halden Båtforening, men også andre er velkomne. Litt usikker hvordan det ordnes når det er fullt, om båter fra foreningen prioriteres.

Et like fullt idyllisk sted som er spesielt egnet til barnefamilier. I den innerste og største bukta nord-øst på holmen ligger du kanskje best beskyttet for vær og vind.