Årets første is er kommet!

Det begynner ubønnhørlig å lakke mot vinteren, selv om jeg ikke har noen hast med at den skal komme. Den kan godt vente litt til. Noen av mine fineste båtturer har jeg jo hatt i desember. Men i går så jeg årets første is, så det nærmer seg. Dog er jeg ikke veldig bekymret ennå!

Isen jeg så i går lå utenfor jobben ved Langkaia. Altså innerst i Bjørvika ved siden av operaen. Her kommer erfaringsmessig isen veldig raskt, det er rolige forhold og grunt og den legger seg alltid her tidlig. 

Så kan vi jo diskutere hva man skal kalle is også, for dette er veldig tynt og veldig sørpete, men man ser at det ligger et slags «lokk» over sjøen. I slutten av neste uke er den nok borte, for da er det meldt noen dager med varmegrader. isen er uansett så tynn at jeg lett kan kjøre gjennom den med Bergtatt.

Et tynt isdekke i Bjørvika

Utenfor jobben har det forøvrig de siste ukene ligget et ganske så interessant fartøy, nemlig den helelektriske sightseeingferga «Visions Of The Fjords». Det kjører turer i november og desember fra Oslo til Drøbak til den nette sum av 595,- Noe i overkant synes jeg, spesielt med tanke på at det kun inkluderer båtturen, ikke noe mer. En fem timers tur totalt, med shoppingstopp på to timer i Drøbak. Men selve skipet er jo såpass spesielt at jeg nesten er fristet.

Visions Of The Fjords ligger klar foran Langkaia. Turer søndag og mandag fram til 17.12.

At det har vært kjølig den siste tiden er det ikke noen tvil om! Da jeg kom til båthavna etter jobb lørdag var det frost på kalesjen og frost på brygga. Så nå er både varmekolber og frostvakter funnet fram. En kolbe er plassert i motorrommet og en frostvakt på toalettet. I kabinen er det også varmeelementer. Siden jeg bruker båten også om vinteren vinterkonserverer jeg ikke motoren, men sørger for å ha varme om bord.

Frostrøyk i båthavna

Nå må jeg også finne fram den kombinerte varme- og flytedressen som jeg bruker å ha på meg om vinteren. 

Det er vel snart på tide å komme meg over til Oksenøya for å fylle opp diesel for vinterens turer. Må bare høre med lokalkjente først, i skjærgården til Asker og Bærum legger nemlig isen seg veldig fort. I fjor var jeg for sent ute.

Det har forøvrig blitt en stund siden jeg har vært utpå ettersom jobbvaktene, været, sykdom og andre ting har kommet i veien de siste ukene. Men jeg håper snart å kunne skrive et innlegg om årets tur nummer 100…

%d bloggere liker dette: