Kragerø gjestehavn

Handicaptoalettet på Gunnarsholmen, meget bra!

Antall besøk: 1 Sist besøkt: 03.-05.09. 2017 
Fasiliteter: Toalett, dusj, strøm og vann. Kafeer og butikker i umiddelbar nærhet. Sanitæranlegget ligger ute på Gunnarsholmen og det er et lite stykke å gå, men det er samtidig et av de beste jeg har sett. Mulighet for drivstoffylling på andre siden av sundet, selv om det var ganske så dyrt der… (Kragerø Marine Service).
Havneavgift (for 24-foter): 250 NOK døgn. Automat. Jeg betalte imidlertid halv pris ettersom jeg ankom i september og hovedsesongen var over. Sympatisk.
Fortøyning: Langsides og i bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Standard opplegg med flytebrygge og landgang som man kan skyve opp en rullestol. Ved flo kan det bli bratt. Toalettanlegget på Gunnarsholmen er imidlertid det beste jeg har sett med tanke på funksjonshemmede, både dostol og dusjstol var på plass. Stjerne i boka.

Ankom etter at det hadde begynt å mørkne, og var litt usikker på hvor jeg kunne legge til. Endte med å legge meg til i en bås, men så etterpå at jeg kunne ha lagt til longside på en brygge utenfor meg. Det ville i så fall ha vært nærmere sanitæranlegget også.

Jeg brukte riktignok ikke noe annet på anlegget enn toalettet, så hvordan dusjen fungerte vet jeg ikke. Betalingen av havneavgiften på automaten var noe kronglete, et litt annerledes system enn jeg har vært borti før, men det gikk jo greit det også. Fikk en kode på SMS. Har lest diverse pepper på nett om hvordan dette med dusjing fungerer/ikke fungerer, men min erfaring med anlegget var altså positivt – men som sagt brukte jeg ikke dusjen denne gangen.

Bergtatt omtrent midt i bildet.

Gjestehavna ligger sentralt til i Kragerø, ved Barthebrygga. Det er kort avstand til det meste, faktisk kunne jeg tatt båten og lagt til ved Kiwi også (som ligger i noe som blir kalt for Blindtarmen), men det var jo koselig å spasere litt rundt der også, innimellom regnbygene.

Selve standarden på gjestehavna er akkurat det, en helt standard, kommunal gjestehavn. Litt tungvint som sagt å måtte gå helt ut til Gunnarsholmen for toalett og dusj, men det er vel det eneste jeg kan sette fingeren på. Hadde jeg lagt meg til longside på den ytterste brygga ville jeg jo spart 100 meter…

Fant en liten hyggelig kafe der jeg koste meg med ostekake og kaffe, en av de få som var åpen på en stille mandag, det er nok mer liv her i sommersesongen.

Ble liggende værfast i Kragerø i to dager før jeg satte baugen hjemover. Et hyggelig bekjentskap, men nok enda bedre i pent sommervær.