Malmön/Fiskehamnen (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°20’47.0″N 11°20’38.9″E
Besøkt antall ganger: Sist besøkt: Juli 2022. Webkamera: 1
Fasiliteter: Strøm (50 kr ekstra), vann, søppel, dusj, wc.
Fortøyning: Langsides, bås og baug mot brygge og anker akter.
Havneavgift: 365 SEK inkl, strøm i høysesongen, under halvparten i lavsesong. Betalingsautomaten for Fiskhamnen ligger inn til venstre hvis du ser på det eldste bildet. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Nja. Der jeg lå måtte jeg klatre opp på brygga, så det var i alle fall ikke spesielt handicapvennlig. Har du en litt høy båt går det bra.

Bergtatt I på besøk i 2017.

Også kjent som Bohus-Malmön. Dette er så langt sør jeg har vært i Sverige med snekka. Tok meg under én time å dra dit fra der jeg lå på en privat og lånt båtplass ved Kungshamn. Ved mitt andre besøk var det en overnatting før jeg fortsatte sørover.

Jeg la meg bak fyret longside ved en brygge rett overfor en holme med navnet Kalven. Lenger inn er det en småbåthavn med fiskebåter og litt andre båter, tror deler av den også er en gjestehavn. Jeg passerte den store gjestehavnen på styrbord side på vei inn til stedet som kalles Fiskehamnen. Det er litt mer rolig og koseligere enn den litt mer sentral passerte gjestehavna (Se marinaen).

Bergtatt II på besøk i 2019

Gikk på land og tok en liten tur rundt akkurat der jeg var. Helt innerst der automaten ligger er det dusj (tror jeg) og toalett.

Veldig koselig å ligge der jeg bruker å legge meg, men det grunner litt nordover. Da jeg overnattet der i 2022 var det så vidt jeg unngikk å gå på grunn med akterenden. Når jeg skulle dra måtte jeg derfor bruke baugpropellen og styre båten for over for deretter å snu baugen utover.

Ville sittet fast hvis jeg hadde prøvd å bakke ut, men båten foran meg lå litt for langt nordover… La meg så tett opptil den som mulig, så det gikk akkurat!

Bildet fra 2017 er hentet fra et webkamera plassert på fyret rett imot. Takk til Lars H. som grabbet det for meg.

Stedet er blitt et lite favorittsted for meg, stille og idyllisk.

 

Related Images: