Malmön/Fiskehamnen (Sverige)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°20’47.0″N 11°20’38.9″E
Besøkt antall ganger: Sist besøkt: 14-15.8.2019. Webkamera: 1
Fasiliteter: Strøm (50 kr ekstra), vann, søppel, dusj, wc, drivstoff, septiktømming, butikker, restauranter.
Fortøyning: Langsides, bås og baug mot brygge og anker akter.
Havneavgift: Husker ikke helt hva jeg betale, tror det var 150 kroner? Strøm i tillegg. Betalingsautomaten for Fiskhamnen ligger inn til venstre hvis du ser på det eldste bildet. Plasser i hovedgjestehavna kan bestilles via Dockspot. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Nja. Der jeg lå måtte jeg klatre opp på brygga, så det var i alle fall ikke spesielt handicapvennlig. Har du en litt høy båt går det bra.

Bergtatt I på besøk i 2017.

Også kjent som Bohus-Malmön. Dette er så langt sør jeg har vært i Sverige med snekka. Tok meg under én time å dra dit fra der jeg lå på en privat og lånt båtplass ved Kungshamn. Ved mitt andre besøk var det en overnatting før jeg fortsatte sørover.

Jeg la meg bak fyret longside ved en brygge rett overfor en holme med navnet Kalven. Lenger inn er det en småbåthavn med fiskebåter og litt andre båter, tror deler av den også er en gjestehavn. Jeg passerte den store gjestehavnen på styrbord side på vei inn til stedet som kalles Fiskehamnen. Det er litt mer rolig og koseligere enn den litt mer sentral passerte gjestehavna.

Bergtatt II på besøk i 2019

Gikk på land og tok en liten tur rundt akkurat der jeg var. De fleste fasilitetene jeg ramser opp øverst tror jeg egentlig tilhører den andre gjestehavnen, men det var et lite hus ved betalingsautomaten (som lå innerst) som kan ha inneholdt noe slikt, men jeg sjekket ikke nærmere.

Tenker jeg stikker innom her på neste svenske langtur for å sjekke litt mer og se meg rundt. 

Bildet fra 2017 er hentet fra et webkamera plassert på fyret rett imot. Takk til Lars H. som grabbet det for meg.

Stedet er blitt et lite favorittsted for meg, stille og idyllisk.

Neste gang skal jeg ta meg en tur lenger inn mot sentrum for å se hvordan det ser ut der.