Malmön/Fiskehamnen (Sverige)

Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 12.8.2017
Fasiliteter: Strøm (50 kr ekstra), vann, søppel, dusj, wc, drivstoff, septiktømming, butikker, restauranter.
Fortøyning: Langsides, bås og baug mot brygge og anker akter.
Havneavgift: Vet ikke. Lå der kun drøyt en halvtime.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Vet ikke. Der jeg lå måtte jeg klatre opp på brygga, så det var i alle fall ikke spesielt handicapvennlig.

Også kjent som Bohus-Malmön. Dette er så langt sør jeg har vært i Sverige. Tok meg under én time å dra dit fra der jeg lå på en privat og lånt båtplass ved Kungshamn.

Jeg la meg bak fyret longside ved en brygge rett overfor en holme med navnet Kalven. Lenger inn er det en småbåthavn med fiskebåter og litt andre båter, tror deler av den også er en gjestehavn. Jeg passerte den store gjestehavnen på styrbord side på vei inn til stedet som kalles Fiskehamnen.

Gikk på land og tok en liten tur rundt akkurat der jeg var. De fleste fasilitetene jeg ramser opp øverst tror jeg egentlig tilhører den andre gjestehavnen, men det var et lite hus ved betalingsautomaten (som lå innerst) som kan ha inneholdt noe slikt, men jeg sjekket ikke nærmere.

Tenker jeg stikker innom her på neste svenske langtur for å sjekke litt mer og se meg rundt. Veldig idyllisk og rolig her.

Bildet under, der du ser Bergtatt ligge, er hentet fra et webkamera plassert antakelig på fyret rett imot. Takk til Lars H. som grabbet det for meg.