Om Nidelv

 

Nidelv har laget båter siden tidenes morgen, eller i alle fall siden 1929 da Nidelv Båtbyggeri ble etablert av båtbygger Nils Nilsen. Produksjonen bestod naturlig nok av trebåter, sjekter, snekker og plattgattere.

I 1966 startet Nidelv med produksjon av plastbåter i båtbyggeriet på Bjorbekk i Arendal. I 1968 kom den første Nidelv 24 ut fra båtbyggeriet. Båten blir regnet som den største suksessen i norsk fritidsbåthistorie og blir ofte omtalt som verdens største 24-foter. Også hedersnavnet “folkesnekka” er mye brukt om denne båten.

Båtbyggeriet har endret navn flere ganger, først til Nils Nilsen Båtbyggeri (som bygde Bergtatt) og deretter til Nilsen Båtbyggeri – som er det nåværende navnet.

Den siste Nidelv 24 ble levert i 2001, og hadde byggenummer 3013.

I 2010 ble merkenavn og former til Nidelvbåtene solgt til Nidelv International ASA som har flyttet produksjonen av Nidelvbåtene til Kina.

Nilsen Båtbyggeri  utfører reparasjoner, oppgraderinger og service på de gamle båtmodellene, samtidig som de selger de nye Kina-produserte Nidelv-båtene for Nidelv Internnational.

 

Linker:

Nidelv

 

Nilsen Båtbyggeri

 

 

 

 

 

Related Images: