Kalvåg gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 61°45’54.9″N 4°52’37.0″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 5.9-8.9 2021 Nettside.
Fasiliteter: Strøm, vann, dusj, toaletter, vaskemaskin, søppel. Kiosk, butikker og dagligvarebutikk i havneområdet. Kajakkutleie. Drivstoff et eller annet sted i havna…
Havneavgift (for 29-foter): 200 NOK inkl. strøm. 
Fortøyning: Langsides/båser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Som vanlig, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land. Men veldig solide utriggere der jeg lå, så brede og tunge at jeg som protesebruker ikke behøvde å støtte meg med krykke når jeg gikk på dem.

Kalvåg ligger på øya Frøya og er en veldig populær gjestehavn om sommeren. Den er ganske stor også og jeg endte med å legge til på Knutsholmen ved restauranten der. Siden vi nå var godt inne i september så var restauranten stengt på hverdagene, og selv om jeg ble liggende der i fire dager på grunn av uvær, så jeg ikke tegn til at den var åpen mens jeg var der. 

Av den grunn fikk jeg heller ikke betalt noe havneavgift siden det ikke var noen automat eller informasjon om hvordan man skulle betale, så jeg regner med at det måtte skje i restauranten. Det skal også være muligheter for å benytte både dusj, toaletter, vaskemaskin og slikt – men jeg aner ikke hvor dette var plassert og websiden til restauranten gir kun grunnleggende informasjon om gjestehavna.

Skal være mulighet til å fylle drivstoff her også, men vet ikke hvor. Hadde uansett ikke behov for det mens jeg lå her, så jeg lette ikke spesielt etter det heller…

Det var veldig rolig her mens jeg lå her mens det blåste og regnet. Havna så ut til å være ganske så aktiv med flere store fiskefartøyer som lå til jevnlig ikke så veldig langt fra der jeg lå. Selve Kalvåg består av en liten klynge med hovedsaklig trehusbebyggelse ned mot sjøen, og virket som et koselig sted å oppholde seg på – i alle fall om sommeren. Her var ingen prangende nybygg, men tradisjonelt og koselig. Flere forskjellige butikker, kiosk, og andre typer  forretninger her, og på motsatt side av der jeg la meg til, nesten helt i begynnelsen av kaiområdet når du kommer inn med båten, ligger en Sparbutikk på bryggekanten.

Da jeg stakk innom og handlet der så jeg også at de hadde en liten flytebrygge på baksiden fra kaia, så her kan båtfolket legge til rett ved butikken og handle. Hyggelig betjening i butikken også.

Et typisk sommersted for de fleste vil jeg tro, og det er nok ganske idyllisk og fullt av liv her om sommeren. Restauranten der jeg lå var veldig stor, og med en omtrent like stor uteserveringsdel, så her er det nok full fart om sommeren. 

Dog litt håpløst med dårlig info om betaling av havneleie og tilgang til servicefasiliteter for båtgjester. Så ikke et eneste oppslag/plakat om dette og som sagt ingen mulighet til å betale med app eller automat. Samtidig står det på nettsiden til restauranten at gjestehavna er åpen hele året? Selv om bruken nok er mye mindre på høsten, så tror jeg de går glipp av noen kroner så lenge de ikke har noen betalingsløsning som fungerer året rundt også.

Related Images: