Øye gjestebrygge

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°11’34.0″N 6°39’7.5″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 30.08.2021  Webkamera: Nei. Hjemmeside: Nei.
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, vaskemaskin
Havneavgift (for 29-foter): 100 NOK inkl. strøm. Kontanter i kasse eller til bankgiro.
Fortøyning: Langsides en flytebrygge, ikke mye plass, tre-fire båter på hver side, så må man begynne å legge seg utenpå hverandre..
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt, men greit å komme seg opp til land.

Innerst i Norangsfjorden, som er en sidefjord til Hjørundfjorden, ligger Øye, viden kjent for sitt Union Hotel.

Fortøyning skjer til en litt sliten flytebrygge, og her må man ha skjøteledninger hvis man skal koble til strøm. Strømstolpen på den innerste brygga er et kapittel for seg. Den er en blanding av vanlige to-pins jordede kontakter og blå fire-pins. Flere “kjøkkenkontakter” finnes på landsiden…

Ifølge lokale fikk flytebryggen en kraftig smell under et uvær for et par år siden, og ingenting er visst gjort i ettertid.

Det positive er at det er billig å ligge her, og at det gule servicebygget er utstyrt med både dusj, toaletter og vaskemaskin. Sistnevnte er gratis å bruke, dusjen tar 20-kroninger.

Havneleia betales herlig analogt – for å si det slik – enten med kontanter i en kasse på land, eller ved å betale til en bankkonto.

Union Hotel, Øye

En liten rusletur bortover tar deg til det unike Union Hotel fra 1891. Det er en opplevelse å rusle rundt i korridorene der.

Overnatting og middagsbestilling må nok gjøres måneder i forveien, så jeg nøyde meg med en kaffekopp og et stykke deilig eplekake. Jeg var egentlig 20 minutter for sent til å få servering, men de forbarmet seg over meg! Knall service!

Lå en butikk på andre siden av veien – Øye Landhandel – men lit usikker på hva slags butikk det egentlig er. Utenfor var det to stativ med klær, så jeg har en mistanke om at det ikke var en vanlig dagligvarebutikk…

Det var jo hotellet som var den eneste grunnen til at jeg dro helt inn hit, og det var verdt turen alene. 

Related Images: