Trandal gjestebrygge

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 62°15’9.7″N 6°30’12.7″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 31.08-1.09 2021
Fasiliteter: Strøm og vann. Wifi (visstnok). Restaurant/bar. Toaletter og dusj. Drivstoff
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK inkl. strøm. Betales i baren.
Fortøyning: Langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke spesielt. Til dels bratte ramper. Og bratt å gå opp til selve Christian Gaard med toaletter og dusj.

Gjestebrygga ligger innenfor en molo i tilknytning til restauranten Christian Gaard. Oppe ved resturanten er det både toaletter og dusj, og i sesongen mulighet til kortreist mat og en forfriskende halvliter med en fantastisk utsikt.

Men jeg kom som eneste gjestebåt på en vanlig ukedag utenfor sesongen og ingenting var egentlig åpent. Det skulle være en privat bursdagsfeiring der senere på dagen, noe som vel var årsaken til at det faktisk var folk der. Hvis ikke hadde jeg kanskje sluppet å betale?

Men betale synes jeg at jeg måtte gjøre ettersom jeg hadde tenkt å overnatte. Jeg ble dog litt negativt overrasket over å måtte betale full gjestehavnspris for å ligge der. Dog inkluderte dette adgang til dusj og toalett uten å betale ekstra, men siden det ikke var mulig å kjøpe noe mat der og flytebryggene i tillegg var i veldig dårlig stand med få fortøyningspunkter, knekte bord og få strømstolper, så synes prisen å være noe overkill.

Men det var for så vidt hyggelig betjening der, selv om det hverken ble øl eller mat. Flott sted er det så absolutt, med stor scene der det holdes både countryfestival og bluesfestival om sommeren.

Ganske bratt å komme seg opp til selve stedet og dusjene, men fin standard på alt. Og veldig koselig. Men prisen og standarden på bryggeanlegget gjør at det ikke blir mer enn to ankre denne gangen.

Trandal ligger i Hjørundfjorden, skrått overfor Sæbø, der det går skyssbåt/ferge til Trandal om sommeren og når det er arrangementer her.

Litt lenger utover fjorden, vestover, ligger den en gammel brygge – det er vel kanskje der selve fergeanløpet skjer? Og der fant jeg et ganske så ferskt drivstoffanlegg med en pris som var 1,50 billigere per liter diesel enn det jeg hadde tanket i Sæbø dagen før… Jaja, da vet jeg i alle fall det til neste gang.

Tror nok det er mye koseligere her om sommeren, men tenker vel litt sånn “been there, done that” når det gjelder Trandal og Christian Gaard. Å reparere hull i bryggedekket bør være mulig å få til før neste sesong hvis prisnivået på gjestebrygga ligger like høyt…

 

Related Images: