Uvår (Kristiansand)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°0’54.9″N 7°43’54.2″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: September 2020
Fasiliteter:  Sittebenker med bord på kaiene. Grillplasser.
Fortøyning: Baug og anker. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Du kommer deg alltids opp på brygga, men terrenget rundt bryggene er kupert og vanskelig. Stor nok utfordring for meg med protese og dårlig balanse, ville ikke klart meg uten en krykke.

Uvår er en øy mellom Mandal og Ny-Hellesund, nesten helt ytterst i skjærgården. Det er noen hus på den ene siden av bukta som nok benyttes om sommeren, men som var tomme når jeg var der.

På motsatt side av bukta fra der bygningene ligger, er det laget tre trebrygger. Hver brygge har sittebenker og grillmuligheter.

Det er egentlig ikke lov å legge seg slik jeg gjorde. Det står forbudsskilt på de tre bryggene om å ligge longside, men siden jeg var alene og utenfor sesongen tok jeg sjansen på longside likevel… og det gikk bra. Jeg la meg på den innerste ettersom det faktisk var best dybde der. Men det stikker ut noen steiner fra brygga, så man bør passe seg litt. Dybden der jeg lå var uansett på 1,3 meter, så det gikk bra for meg.

Terrenget på øya er veldig ulendt og kupert, og det var så vidt jeg klarte å komme meg fram og tilbake til brygga! Men jeg ville opp på en av toppene slik at jeg kunne få litt utsikt, og det er endel grønne områder der også, mellom steinene!

Det var noe magisk med å ligge der en natt så langt ut mot havet! Kan absolutt anbefales!

Utsikt fra Uvår