Hasselösund (Sverige)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°21’933″N 11°14’467″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Juni 2024 Webkamera: Nei Hjemmeside 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, vaskemaskin. Gangavstand ca. 15 minutter til butikk.
Havneavgift (for 29-foter): 133 SEK inkl, strøm i lavsesongen. Forhåndsbestilling/Pay-and-stay via Dockspot.
Fortøyning: Langsides ved brygga nærmest Smögenbroen, i bås med ikke-gangbare utriggere på de 5-6 ytterste plassene på de øvrige bryggene.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Handicaptoalett i servicebygget.

Stille og rolig sted å ligge hvis du ikke ønsker å ligge i koket i Smögen eller det er fullt i Kungshamn. Hasselösund ligger liksom på “baksiden” av Smögen.

Du ligger litt utsatt til for trafikken fra de båtene som skal ut og inn av Sotenkanalen og det kan vel være noe trafikkstøy fra Smögenbroen også, når den er i full drift. Men da jeg lå der i juni 2024 var det kun lettere støy fra byggearbeider som kom derfra, et arbeid som ikke skal være ferdig før høsten 2025. Så trafikken er lysregulert og går bare i et løp.

Havna selv er ellers stille og rolig. På landsiden ligger det et lite servicebygg med dusjer, vaskemaskin og tørketrommel (uten ekstra betaling) og på kortsiden av bygget – ut mot bryggene – er det toaletter.

Går man til venstre mot broen kommer man til en gangvei som fører opp til broen. Her kan man hoppe på en buss til Kungshamn på samme side  man kommer opp eller ta en buss inn til Smögen hvis man ikke orker å gå. Det er ca, 150 meter ned til butikken som ligger på andre siden av veien. Det ser ikke ut til å være lenger enn rundt ti minutter ekstra å gå til selve Smögen, selv om jeg ikke prøvde meg på det.

Man kan også velge å gå til butikken en annen rute fra båthavna, ved å gå til høyre langs bryggene og småbåthavna der det også ligger noen større fiskebåter, i minutter tror jeg ikke det er særlig lenger å gå enn ved å gå opp ved brua, og kanskje litt koseligere?

Helt greit sted å ligge hvis man vil ha det litt med ro og ikke behøver å ligge mitt i smørøyet.

Kungshamn i sikte bak Smögenbroen. Der er det også et par drivstoffyllinger.

Related Images: