Oksval båthavn (Nesodden)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°51’45.3″N 10°40’19.4″E
Fasiliteter: Strøm og vann. Septiktømming. Søppel. Badestrand med kiosk om sommeren. Adgang til kommunalt toalett ved badestranda. Nettside.
Fortøyning: Båser, noen få langsides
Havneavgift: 200 kroner ved overnatting, 100 kroner ved dagsbesøk (inntil tre timer). Vippses.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis, Greit å komme opp fra porten og på land, men bortsett fra de to plassene man kan ligge longside er det kun båsfortøyning og vanskelig å komme i land hvis man er avhengig av hjelpemiddel.

Oksval er hjemmehavna mi og har noen gjesteplasser på utsiden ved badestranda, altså inn mot Bunnefjorden. Det er vel sju båsplasser i alt, den ytterste ligger mot brygga og kan brukes som longsideplass. Det er plass til en båt ekstra der ytterst, hvis den innerste båten ikke er for lang. Men da må du fendre veldig godt ettersom det stikker ut noen jernstenger der som fort riper opp båten din… Jeg snakker av egen erfaring!

Du betaler via Vipps, 200 kroner (sommer 2023). Det er kode på porten, den må du ringe havnevakta (nummer står på porten) for å få, hvis det ikke er vakt som går rundt der (som det er i sommerhalvåret døgnet rundt). Tror det er en grense på to døgn av gangen hvis du ikke avtaler noe annet med vakta og/eller havnesjef..

Som sagt ligger det en liten og populær badestrand rett ved siden av båthavna. Der er det også en liten kiosk om sommeren. Det er også offentlig toalett med utvendig dusj og utvendig pissoar. Nybygget 2022.

Båthavna ligger litt utenfor allfarvei i bunnen av Oksvalveien. Går du den helt opp – cirka 10-15 minutter alt ettersom i hvor god form du er – kommer du til bussholdeplassen Oksvalkrysset. Går du over veien kan du ta buss 560 i retning Hasle og gå av på holdeplass nummer tre. Da kommer du til en Extra-butikk og en kiosk/gatekjøkken.

Tar du den motsatt vei er det én holdeplass til Granholt der det ligger en pub – Granbar – og pizzarestaurant (take-away) og butikken Nesodden Frukt og Grønt. Du kan også gå opp bakken fra Granholt (eller ta alle bussene som går opp bakken, det vil si alle uten 560-bussen til Hasle), da kommer du til Tangen Senter – som har mange forskjellige butikker og ikke minst Vinmonopol. Tar du bussene videre nedover fra Granholt ender du opp på Nesoddtangen brygge der du kan ta ferge til Aler Brygge. Den tar 23 minutter.

 

Porten inn til bryggene, gjesteplassene til høyre

Siden dette er hjemmehavna mi spanderer jeg på meg et bilde til. Det er litt spesielt, for her er faktisk alle gjesteplassene opptatt – og samtlige av seilbåter! Den som ligger helt ytterst til høyre ligger på den plassen som krever ekstraekstra fendring, som jeg nevner i teksten. (Det er mulig dette er fikset sommeren 2022 – skal se etter og oppdatere).

Det er for øvrig også mulig å gå rett opp til Granholt fra båthavna. Da tar du første vei til høyre (Nedre Movei) og går den til første bakketopp. da går det en liten sti langs gjerdet på venstre side, som fører til en ganske lang trapp. Nå du går opp den trappa ender opp i Øvre Movei. Gå til venstre inntil du får en gangvei på høyre side (med et postkassestativ til høyre), da ender du opp ved rundkjøringen på Granholt.

Related Images: