Larkollen/Støtvig hotell

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°19’40.4″N 10°39’57.2″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 10-11.10. 2016
Fasiliteter: Strøm, vann. Det skal visstnok være mulighet til å bruke dusj og toaletter på hotellet, men det fikk jeg ikke prøvd. 
Havneavgift (for 24-foter): Vet ikke. Kom dit utenfor sesongen. Gjesteavgift skal betales på Støtvig hotell.
Fortøyning: Langsides og i bås/utrigger.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja, vanskelig ved gjesteplassene ved den høye brygga, men får du lånt en av båsene til de båteierne som har plass der, er det mulig å komme seg på land.

14581456_1753987088188770_4448789070766450988_nAnkom Larkollen og la meg til på det som var anvist som gjesteplass. Det er tydelig at her ønsker man ikke småbåter som gjester…

Jeg måtte legge meg til en stor og høy brygge, og da det i tillegg var fjære sjø kom båten så langt ned at det var umulig for meg med protese å komme meg opp på brygga. I tillegg stakk det noen store steiner ut under brygga.

På bildet til venstre ser du to røde kulefendere som var festet til brygga. Den nederste var den jeg senket ned for å komme til min båts nivå… Da jeg var der visste jeg ikke at båsene mot sør, som du ser en av utriggerne til på bildet til venstre, også er gjesteplasser. Ville uansett ikke kunne ha brukt dem ettersom utriggeren skrår opp og det blir vanskelig for meg med krykke og protese.

Jeg fant det ikke trygt å ligge der med tanke på at jeg faktisk skulle overnatte, så jeg kjørte rundt moloen for å se om det som var merket som gjesteplasser der var litt bedre, men det viste seg å være enda verre.

Så jeg endte til slutt med å låne en plass i en ledig bås der. Jeg tok sjansen på at eieren hadde tatt båten sin opp for sesongen. Og det fikk jeg rett i. Og jeg fikk til og med lånt strøm ettersom den ikke var slått av. Forhørte meg med en en annen båteier som var der, og han regnet med at det gikk greit.

Så for meg fungerte dette greit som en nødhavn for natten, men det er ikke et sted jeg kommer til å besøke igjen med mindre jeg får meg en mye større båt. Går vel an hvis man har lyst å se seg nærmere rundt på land en fin vårdag, og kanskje spise lunsj på hotellet?

Innseilingen til gjestebrygga med Støtvig hotell i bakgrunnen