Åsgårdstrand gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°21’1.4″N 10°28’20.7″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 9.-10.04.2016 Webkamera: 1
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm (poletter som fås kjøpt hos havneverten eller i resepsjonen på Thon-hotellet) og vann. Butikker og restauranter så og si på bryggekanten. Drivstoff.
Havneavgift (for 24-foter): 180 NOK. Da jeg var der i april var havna ikke egentlig åpnet etter vintersesongen, og hverken strøm eller vann fra koblet til. Heller ikke betalingsautomaten var i drift.
Fortøyning: Langsides, bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Det er handicaptoalett, men vanskelig å komme seg dit. Fra longsideplassene er det umulig for en rullestolbruker. Og det er ikke noe særlig bedre fra båsplassene. Til å være en kommunal havn er dette elendig.

OBS: GJESTEHAVNA ER INNTIL VIDERE STENGT PÅ GRUNN AV MOLOARBEID. GJESTEHAVNA HÅPER Å KUNNE ÅPNE I LØPET AV JUNI.

Kronglete for en enbent skipper...

Kronglete for en enbent skipper…

Å besøke Åsgårdstrand i begynnelsen av april er kanskje ikke noe sjakktrekk. Sørlandsidyllen i Vestfold er noe mindre idyllisk enn stedet har godt av en sen lørdagskveld. Det var nemlig dødt. helt dødt. Eneste jeg fant åpent var et lite pizzasted egentlig beregnet på utkjøring.

Gjestehavna var forsåvidt grei den. Mange longsideplasser og et hjørne med båsplasser. Ellers så den noe uferdig ut tidlig i april. En eneste automat fra Europark som tok seg av både båtplassbetaling og bilparkering, men som uansett ikke virket. På den longsideplassen jeg la meg til var det ikke noe strøm i sikte, men det var ikke vann i kranene heller, så jeg tror kanskje ikke strømmen heller var tilkoblet.

Tror nok dette stedet er adskillig mer koselig og travelt om sommeren ja, gjestehavna er relativt grei, men ikke for meg med krykke og protese.

Per mai 2020 er gjestehavna stengt på grunn av arbeider. Mer info her.  Det står ikke noe på hjemmesidene til Horten Havn om hvor lenge dette vil vare, men på webkameraet ser det ut til at det legges opp til båser og utriggere på den ytterste moloen framfor de røde stakebøyene. Nå er det riktignok lenge siden jeg har vært i Åsgårdsstrand, men jeg tror ikke disse utriggerne har vært der før. 

I en epost svarer Horten havn at de håper at arbeidene i Åsgårdstrand er ferdig i begynnelsen av juni.  Etter at arbeidet med molo og gangvei er ferdig skal det gjøres ytterligere arbeid knyttet til strøm og «smårusk», men gjestehavna vil bli åpnet før dette er ferdig. De satser med andre ord på at gjestehavna åpner en av de første ukene i juni, og at de er ferdige med alt arbeide til Sankt Hans.