Åsgårdstrand gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°21’1.4″N 10°28’20.7″E
Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: 30.6-01.07.2020 Webkamera: 1
Fasiliteter: Servicebygg med dusj og toaletter. Strøm og vann. Butikker og restauranter så og si på bryggekanten. Drivstoff.
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK. Betalingsautomat
Fortøyning: Langsides, bås.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Det er handicaptoalett, men vanskelig å komme seg dit. Fra longsideplassene er det umulig for en rullestolbruker. Og det er ikke noe særlig bedre fra båsplassene. Noe enklere fra de nye båsene, men fortsatt en liten fysisk hindring å komme seg opp fra utriggeren og opp på brygga ved moloen.

Kronglete for en enbent skipper...
Kronglete for en enbent skipper…

Å besøke Åsgårdstrand i begynnelsen av april er kanskje ikke noe sjakktrekk. Sørlandsidyllen i Vestfold er noe mindre idyllisk enn stedet har godt av en sen lørdagskveld. Det var nemlig dødt. helt dødt. Eneste jeg fant åpent var et lite pizzasted egentlig beregnet på utkjøring.

Gjestehavna var forsåvidt grei den. Mange longsideplasser og et hjørne med båsplasser. Ellers så den noe uferdig ut tidlig i april.  På den longsideplassen jeg la meg til var det ikke noe strøm i sikte, men det var ikke vann i kranene heller, så jeg tror kanskje ikke strømmen heller var tilkoblet.

Tror nok dette stedet er adskillig mer koselig og travelt om sommeren ja, gjestehavna er relativt grei, men ikke for meg med krykke og protese.

Oppdatering 2020: Gjestehavna er blitt forbedret noe etter mitt forrige besøk i 2016. Nyoppusset molo med ny brygge og båser (istedenfor bøyer som før) og vanlig strømsystem. Besøkte ikke servicebygget, men det så ut som om det var helt ordinær standard.

Det var veldig mye svell i havna under mitt siste besøk, så selv om jeg fortøyde etter alle kunstens regler så lå jeg litt urolig. Godt beskyttet for vind, men ikke for strøm og svell.

Hotellet har åpnet en egen kafé nede i havneområdet som skal ha blitt veldig populær. Besøkte den ikke, men særlig pen var den ikke, bygd på enkleste måte med brakker/moduler.

Selve havneområdet var noe opprustet siden sist, med plen og sitteplasser  så gjestehavna får et ekstra anker på grunn av det.

 

Related Images: