Det årvisse vårbeviset

Jada, det blir nye fine klistremerker på båten også i år! Redningsselskapets merker ankom i god tid før vinterferien, mens VHF-lisens-merket fra Telenor Kystradio ankom etter vinteferien. Begge merkene ligger dog fortsatt på bordet inne i kabinen, men skal etterhvert settes på båten igjen!Foreløpig er det imidlertid bare 2018-merkene som står sentralt plassert på begge sider av båten.

Totalmedlem i Redningsselskapet har jeg vært siden jeg kjøpte båten, det føltes både trygt og naturlig. Og jeg har jo fått assistanse fra dem to ganger i løpet av min karriere som skipper. Begge gangene skjedde i begynnelsen av mitt båtliv.

Første gangen var da jeg satte mitt eget fortøyningstau i propellen da jeg skulle legge til på Lindøya 21. desember 2013 – knappe to og en halv måned etter at jeg hadde kjøpt båten. Da kom de og slepte meg tilbake til båthavna på Oksval.

Den andre gangen husker jeg ikke helt i farta, men det var nok vinteren 2014, da roret låste seg fast og jeg kjørte i sirkel i en drøy time før jeg ga opp og ringte RS. Mens de var på vei løste roret seg plutselig og jeg kunne styre rett fram igjen. Ringte og avlyste, men de var allerede så nær at de tok en tur innom og sjekket at alt sto bra til.

I år er forøvrig tredje gang jeg får et nytt klistremerke fra Telenor Kystradio. Jeg tok jo ikke VHF-sertifikatet før i 2017, men nå er også det å skifte ut dekalen for betalt lisens blitt et av vårtegnene…

 

%d bloggere liker dette: