Käringön (Sverige)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 58°6’46.9″N 11°21’53.7″E
Besøkt antall ganger: Sist besøkt: Juni 2022. Webkamera: Ja Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, søppel, gratis wifi, vaskemaskin, septiktømming. Dagligvarebutikk på kaia, dog med et noe labert utvalg da jeg var der – og ingen Pepsi-Max!!! Hotell og restauranter, kafeer, østersbar, creperie og gatekjøkken. Båtutstyrsbutikk (Watski). Ferge til fastlandet og Gullholmen. Stasjon for den svenske sjøredningstjenesten.
Havneavgift (for 29-foter): Betalte 270 svenske kroner inkludert strøm og vann i lavsesongen. I høysesongen er prisen 400,- . Betaling via automat eller appen GoMarina. Forhåndsbestilling via Dockspot.
Fortøyning: Baug inn på utsiden og innsiden med bøyefeste. To flytebrygger med langsides fortøyning. I høysesongen er det kanskje ikke umulig at det er baug inn og anker akter, men det vet jeg ikke. På webkameraer har jeg kun sett båter som legger seg utenpå hverandre ved flytebryggene.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Delvis. Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så ja. Det er vanlig rampe fra bryggene. Brukte ikke dusj/toalettanlegg. Det ligger ved hotellet.

Käringön er en idyllisk øy nesten helt ute i havgapet. Husene her er ikke så små og øya er ikke så tett bebygget som på Gullholmen, men har absolutt sin sjarm. Havnen er, så vidt jeg kunne se, også en aktiv fiskehavn.

Spaserer du lenger ut på øya kommer du også forbi en liten hyggelig kiosk, som så veldig koselig ut, men som var stengt da jeg var der. Folk er hyggelige og hilser på. 

Inne på øya er det også en gammel kirke, og på motsatt side er prestegården som presten August Simson fikk bygget i 1877 da den gamle var for liten og i dårlig stand. Prestegården og hagen rundt er nå restaurant og også et populært sted å ha bryllupsfester.

Som så mye annet når man tøffer rundt med båt utenom sesongen, så var restauranten ikke åpen når jeg var der, kun i helgene fram til hovedsesongen startet. Men av andre båtfolk har jeg hørt at maten er veldig god der. 

For min del ble det en kebabtallerken fra gatekjøkkenet, som smakte utmerket.

På den andre siden av øya, dit jeg ikke gikk, er det også et Havsbad, med østersbar og varmt saltvannsbad.

Koste meg på Käringön og kommer gjerne tilbake!

Related Images: