Byrknes gjestebrygge

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 60°54’1.2″N 4°49’42.9″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 15.-16.9 2021 
Fasiliteter: Strøm, vann.
Havneavgift (for 29-foter): 50 NOK + 40 NOK for strøm. Kontanter som legges i kasse ved landgangsrampe.
Fortøyning: Langsides flytebrygge (to plasser ytterst) ellers i båser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, i tillegg til den vanlige rampa opp fra flytebrygga er det trapp opp til selve moloen.

Prisen avspeiler at det er null av fasiliteter utenom strøm og vann. Men man ligger trygt og fint bak en svær steinmolo.

Stedet består av noen få brygger til private båter, og en flytebrygge til gjestende båter. Ellers er det en aktiv fiskehavn og store og små fiskefartøy trafikkerer den lille havna.

Det er ikke noe toaletter eller slikt, og ingen butikk eller noe annet i nærheten. Bortsett fra fiskefartøyene er det derfor stille og rolig i området.

Det er drivstoff i Byrknes servicesenter i Nesevågen noen få minutter sørover. Der er det også en dagligvarebutikk, kafe osv, Man kan gå dit fra havna her hvis man er frisk og rask, noe jeg ikke var på det tidspunktet jeg besøkte havna, så jeg gikk minst mulig,

Men altså, rimelig og ganske stille havn som er helt grei for en overnatting før man drar videre. Kun ett anker på grunn av mangel på fasiliteter, ellers et helt greit sted å ligge så lenge man ikke trenger noe av det som mangler.