En som ga opp

Jeg er langt fra den første som drar på båtferie til kanalene i Europa. Med snekke er det kanskje en annen sak. Men jeg ble nylig tipset om en annen som var ute på tur.

Det var en kollega på jobben som tipset om en han kjente som var utpå og gjorde noe av det samme som meg, men med en liten cabincruiser.

Jeg undersøkte Facebook-siden hans og der var det ganske riktig bilde av hans Diana-båt liggende til kai i Belgia. Så ut til å være litt større enn min, sannsynligvis 26 eller 27 fot, så ikke stor nok ut til å være 28?

I tillegg til å dele fra turen på sin Facebook-side har han også skrevet en blogg og jeg kommer til å studere den nøye for tips og slikt.

Et bilde bet jeg meg imidlertid merke i, og det er et der han står alene i en svær sluse og holder i et tau. Tauet er festet i baugen, så til slusen og deretter omtrent midt på båten der han står ved førerposisjonen og holder det – akkurat som jeg har tenkt at jeg måtte løse dette med å sluse alene!

Jeg har da også en mindre båt enn ham, så det er mindre båt å holde inntil. Ganske fornøyd med å ha tenkt riktig selv om jeg aldri har sett innsiden av en sluse…Ble litt lettet nå.

Denne skipperen hadde et litt mer hårete mål enn jeg har, han hadde beregnet et halvt års tid for å dra fra Oslofjorden og gjennom Europa til Svartehavet og deretter Istanbul. Jeg skal tross alt bare kose meg i Nederland og Tyskland (og holder fortsatt muligheten åpen for Belgia og Frankrike…)

Stor var derfor skuffelsen da jeg noen få dager etter at jeg oppdaget bloggen hans kunne lese at han har gitt opp og snur. “Det var en elv for mye” skrev han. Det står respekt av avgjørelsen, selv om jeg håper at det ikke blir min beslutning!

Hans tur var da også noe mer omfattende og han rakk å dekke mye av de områdene jeg har planer om å dra gjennom, så det blir mye blogglesing på meg i tiden framover, for å hanke inn tips og råd.

Jeg er i alle fall fullt ut bestemt på å gjennomføre hele turen, så lenge båt og helse hodler! Og jeg er også klar over at noe av landskapet jeg vil tøffe gjennom kan være noe ensformig, jeg har tross alt sjekket Google Earth, men det skremmer meg ikke! 

Bloggen hans kan leses her hvis andre har interesse av det!

%d bloggere liker dette: