Drammen, jernbanebrygga

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°44’25.2″N 10°12’20.8″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: Juni 2019
Fasiliteter: Ingen.
Fortøyning: Langsides
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei.
Kommentar: Drammen har vel egentlig ikke noen ordentlig gjestehavn, men det er tilrettelagt for at man kan fortøye med båt på begge sider av elva. Det er veldig enkelt, ingen strøm eller vann tilgjengelig – men så er det gratis også da. Usikker på om overnatting egentlig var lov, det var ikke det da jeg var her for første gang i 2014, men da la jeg meg til en gjestebrygge hos Drammen Båtforening lenger ut, og det var OK.

Jernbanebrygga ligger, ikke overraskende, på den siden av elva der jernbanestasjonen ligger. Like ved togene. Du kommer deg inn til sentrum ved å gå opp trappa opp til brua som går over Bragernes. Mulig det er en enklere vei dit fra motsatt side, men jeg dro ikke i den retningen ettersom jeg bare la til for å vente på noen passasjerer.

Det er mulig å legge seg til lenger innover også, samt på Bragernes-siden.

Helt greit sted å ligge, men jeg ville vært forsiktig med å la noen verdisaker ligge igjen i båten, eller i det hele tatt la den ligge der alene. Stedet jeg lå, like ved et slags overbygg, var nedtagget og ikke spesielt koselig og i buskene på den andre siden lå et alkoholisert par og slappet av i sola. Kom også en gjeng med ungdommer og tok seg noen øl der jeg lå. Men de var hyggelige nok og hjalp til med fortøyningene da jeg skulle dra.

Drammen er vel ikke det stedet man oppsøker oftest med båt, den lange Drammensfjorden er ikke spesielt idyllisk heller, spesielt ikke etter Svelvik, så det er en liten omvei. Men eks-rederinnen har familie her, og det kan vel hende det blir noen turer her for å hilse på avkommet.

OBS: Sommeren 2022 startet rivingen av brua over fra Strømsø til Bragernes. Det skal bygges ny bru der, og da jeg var innom Drammen i høst (på land), så var mesteparten av den kommunale brygge avstengt. Ettersom det kommer til å ta tre-fire år før de er ferdige (ifølge lokalkjente jeg har snakket med), så betyr det at kapasiteten er noe redusert (se bildet under).

Omtrent halvparten av jernbanebrygga er avstengt inntil videre

Related Images: