Flatskjæra (Strømtangen)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°9’37.5″N 10°48’39.2″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 16.08.2017.
Fasiliteter: Flere sittebenker på kaia. Ellers intet.
Havneavgift: Nei.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. Det er to små brygger, en på hver holme. Jeg la meg til langsides på den østre siden jeg var eneste båt der. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Du kan nok komme deg opp på trebrygga, men lenger kommer du ikke.

Flatskjæra ligger i nærheten av Strømtangen fyr utenfor Fredrikstad. Det er rett og slett to mindre holmer som ligger ganske tett inntil hverandre og i sundet mellom dem (Fanterenna) er det populært å legge seg til.

I selve sundet kan man ankre opp, mens det er to mindre brygger på begge holmene. Man ligger ganske så godt beskyttet  her.

Dette er et sted som skal være veldig populært om sommeren, men da jeg ankom midt i august var det tomt der, selv om det var flott vær. Jeg breiet meg derfor godt og la til langsides med snekka mi, som vel fylte nesten hele brygga, så stor er den ikke. Her ligger nok båtene med baug mot brygga og anker akter når det er flere her. 

Det er ganske bra med dybde i selve sundet og langs land på den østre holmen der jeg lå, mens det er grunt flere steder langs den vestre holmen.

Her kunne jeg glatt ha overnattet hvis jeg ønsket meg litt fred og ro! Nydelig sted å slappe av på. 

Jeg prøvde å gå litt rundt på holmen, men det var litt vanskelig for en skipper med protese og en krykke. Holmen er ganske kupert, så navnet er litt misvisende! Det sto en liten bu der som jeg ikke så nærmere på, kanskje det var en utedo?

 

 

Related Images: