Fredrikstad gjestehavn (Værste)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°12’50.4″N 10°55’29.4″E
Besøkt antall ganger: 7 Sist besøkt: Oktober 2021 Webkamera: Nei Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann. Toalett, dusj og vaskerom i det gule bygget på bildet.
Havneavgift (for 29-foter): 250 kroner for et døgn.  Automat eller app (en egen som heter Fredrikstad Parkering)
Fortøyning: Langsides.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Rampa opp fra flytebryggen var noe bratt, men ved flo lar det seg vel gjøre.

Endte opp her ved en tilfeldighet første gang på jakt etter et apotek som lå nær sjøen! Og fant det her! En rask tur i land for å kjøpe insulin og deretter dro jeg.

Denne gjestehavna ligger faktisk i en gammel flytedokk eller noe slikt, og ligger i enden av kanalen på nordsiden. Der du passerer når du skal ut Lera og Strømtangen. Området heter Værste. Beliggenheten er veldig sentral og gir det tredje ankeret.

Nye Fredrikstad Stadion ligger rett over veien. Rema 1000 og Europris ligger i samme bygning.

Lå jo her i veldig kort tid, men det var en liten og fin gjestehavn, dog uten noen fasiliteter av noe slag utover strøm og vann. Så ikke noen toaletter eller dusjanlegg, men det kan jo hende de lå i det kulturbygget som lå rett ved siden av eller de gule containere på andre siden. Var her så kort tid at jeg ikke fikk sett meg særlig rundt på området.

OPPDATERING:

Har vært her flere ganger i ettertid. Dusj- og toalettanlegget er godkjent. Ganske nytt. Er bobilparkering på land. Veldig greit sted å ligge hvis du ikke orker å ligge i selve kanalen rett ved siden av alle restaurantene og utestedene. 

Men du kan også være uheldig, som da jeg var der sist gang og fikk noen idioter – godt voksne folk – som la seg til og hadde full fest med avspilling av “grovislåter”. Dagen etter lå det ølbokser og annet søppel strødd utover brygga. Var på nippet til å ringe politiet når de holdt på som verst, men dette var jo gamle folk, så de holdt ikke ut lenge utover natta før de sovnet…

I Fredrikstad kan man også legge til flere steder langs kanalen (bildet under), men kan da som sagt være noe utsatt både for støy fra både kafeer og puber, samt utsatt for trafikk i kanalen, ikke minst fra fergene.

Synes dog det er litt stivt å ta full pris i gjestehavna når serviceanlegget er stengt. Andre steder har de gått ned på avgiften nettopp på grunn av det.