Slemmestad

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°46’57.6″N 10°29’57.5″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 15.09.2020.
Fasiliteter:  Strøm og vann. Pub og sementmuseum.
Havneavgift: 100 NOK. Betales med Vipps eller med kontanter i konvolutt i kasse.
Fortøyning: Langsides på utsiden og innsiden av bølgebryter samt i båser merket med grønne skilt.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Det er vanlige flytebrygger og greit å ta seg opp på landsiden, men noe bratt. Litt vanskeligere hvis man legger seg i bås.

Gjestebrygga tilhører Odden båtforening og ligger rett ovenfor sementfabrikken til Norcem, så noen idyllisk plassering er det ikke akkurat snakk om.

Det er imidlertid gjort ganske mye med området rundt havna, der også Ruters hurtigbåt (i rushtiden hverdager) legger til like ved båthavna. 

Det er et stykke å gå til nærmeste dagligvarebutikk, men i havneområdet er det en pub, frisørsalong, sykkelutleie og noe brukskunstgreier. I den gamle sekkefabrikken er det nå et kulturhus, og det var for å lokalisere dette at jeg tok båten inn hit og la meg til. 

Den årvisse festivalen jeg bruker å dra til i Holmsbu er nemlig flyttet hit, så jeg blir vel mer kjent med Slemmestad etter hvert…

Hvis du legger deg til ved bølgebryteren er du utsatt ved vind fra nord – som står rett inn i havna, men fra andre vindretninger går det greit. Vet ikke om det er mye skipstrafikk til sementfabrikken eller om det meste foregår landveien nå, men da kan det vel bli litt urolig hvis man ligger på utsiden.

Tenker du på å overnatte i båten her må du regne med noe industristøy fra sementfabrikken.

Dette er vel kanskje ikke det mest opplagte eller mest spennende sted å besøke med båten…


 

Related Images: