Moss Gjestehavn

Vurdering:
Posisjon: 59°26’6.1″N 10°39’10.9″E
Besøkt antall ganger: 15 Sist besøkt: September 2019 Webkamera: 1 2  Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskerom, søppel. Butikker, restauranter i umiddelbar nærhet.
Fortøyning: Bås og langsides. ved brygge i nordøst og langs kanalen.
Havneavgift (for 24-foter): 150 NOK døgn med strøm og vann. Automat. Man kan ligge gratis i inntil fire timer, men da uten strøm.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Delvis. Får du lagt til ved flytebryggene nordøst for kanalen er det rampe opp fra brygga til land og rullestolramper fra brygga og opp til gatenivå. Men automaten ligger helt ved brua i kanalen, så det er et stykke å gå. Der ligger også servicebygget. Legger du deg i selve kanalen, som også er en del av gjestehavna, må du ha stor/høy båt for å komme uproblematisk i land. Med snekke blir det en klatreutfordring…

image
Nordsiden

Gjestehavna i Moss er et sentralt og rimelig alternativ for deg som er på vei sørover eller nordover på østsiden av Oslofjorden. Det blir fort fullt ved flytebrygga i nordøst.

Servicebygget ligger litt anonymt til, så jeg måtte lete litt rundt før jeg fant det. Når du står ved betalingsautomaten snur du deg helt rundt. da har du en liten rampe til høyre, mot uteserveringen som er der. Gå opp rampa. Til høyre er det en dør, det er døren inn til toalett, dusj og vaskemaskin. Koden finner du på kvitteringen.

Moss, kanalen sett fra broen nordover

Toalettene var rene og pene da jeg var der, men rommene er litt slitne.

Det er kort vei til det meste, til togstasjonen og til butikker. Rema 1000 ligger på vestre side av kanalen like ved brygga, Kiwi ligger lenger sørover på samme side (gå mot enden av kanalen og deretter til høyre).

Skal du sove må du regne med noe støy fra utestedene i nærheten. Peppes Pizza ligger rett ved siden av flytebryggene i nordøst og der blir det lett bråkete sen kveldstid og nattestid.

Jeg har besøkt Moss flere ganger med båten enn det som står registrert her, men har da ligget på privat plass og ikke i gjestehavna. Jeg har alltid, bortsett fra i et tilfelle, ligget ved flytebryggene i nord og ikke i kanalen når jeg har brukt gjestehavna.

På plass i Moss.