Kjøpsøybukta (Lyngdal)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°0’51.0″N 6°59’31.4″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 1920.08.2017.
Fasiliteter:  Flere sittebenker i kaiområdet. Grillplass. Bålpanne. Overnatting i Kystlagets hytte eller den større salen (gul bugning). Søppel. Mulig det er en utedo i gressbakken, men jeg undersøkte ikke nærmere.
Fortøyning: Langsides, baug og anker. Legger du deg langsides på trebrygga på nordvestsiden, ikke legg deg helt ytterst – der er det en grunne!
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei. Har du problemer med å gå kommer du deg ikke lenger enn opp på trebrygga og inn på steinbrygga. Kupert med stein bort til Kystlagets kai og brygge, ellers oppoverbakke med gressplen.

En ganske idyllisk bukt og et koselig sted der jeg likte meg godt. Ingen fasiliteter og noe utsatt for vind sørfra/sørøstfra, som står rett inn i bukta selv om det dempes noe av andre holmer og øyer.

Er forøvrig en bøye i bukta, men vet ikke hvem den tilhører, om den kan brukes av andre og hvor mye den tåler.

Det er mulig å overnatte både i Kystlagets røde båthus/hytte på andre siden av bukta fra der jeg lå, og i det noe større gule huset i gressbakken.

Sistnevnte kan også brukes som et felles lokale for båtgjester hvis man har lyst til å samles i dårlig vær eller av andre årsaker.

Begge bygningene er åpne og kan benyttes av gjester. Tror det er gratis, men ingen strøm tilgjengelig.

Pass på for grunnen ytterst på brygga!

Hytta og brygga til Kystlaget kommer man til ved å gå på en sti av flate steiner som er finurlig laget og plassert mellom de ellers runde og ubehagelige steinene. En nydelig detalj.

Det er absolutt stille og rolig her, jeg hørte noen sauer i nærheten da jeg våknet om morgenen, men kom meg ikke opp tidsnok til å få sett dem.

Hit kommer jeg gjerne tilbake, jeg likte meg godt her, hvilepulsen kom med en eneste gang!

Related Images: