Knutvika (Larkollen)

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°18’620″N 10°41’700″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: Mai 2024 Webkamera: Nei 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett.
Havneavgift (for 29-foter): 250 NOK inkl, strøm. Betales på automat.
Fortøyning: Langsides på bølgebryteren/ytterste flytebrygge.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:: Hvis du får longsideplass ved flytebryggene, så delvis. Det er vanlig rampe fra bryggene. Brukte ikke toalettet i servicebygget, så kan ikke si om det var handicapvennlig.

Denne gjestebrygga ligger på en måte på baksiden av Larkollen camping ni Kurefjorden og tilhører Arbeidernes båtforening Moss – Teibern.

La meg der på en fredagskveld, og alle plassene på innsiden av brygga var da allerede opptatte, så det ble utsiden, noe som gikk helt greit ettersom vindretningen og – styrken ikke var noe problem denne gangen.

Siden det var helg var det noe “aktivitet” litt utover kvelden med musikk og prat fra båtene, men ikke noe flatfyll, bare en hyggelig fredagskveld. Musikken som spilt fikk også gehør fra meg, så dette gikk helt greit! 

I den lille vika ligger det hele tre forskjellige båtforeninger, men gjestebrygga tilhører altså Arbeidernes båtforening. Det er en liten trebygning inne på landsiden der det visstnok skal være et toalett tilgjengelig, men jeg benyttet meg ikke av det. Flere benker og bord man kan sette seg ned ved også.

Noen meter lenger inn ligger det også en kafe/kiosk som vel først og fremst er der på grunn av campingplassen, men som selvsagt også båtfolk og andre kan benytte. Men siden jeg ble i båten min og skulle videre dagen etter, så ble det ikke til at jeg så meg spesielt rundt i området utover bryggekanten.

Men et stille og rolig sted som det var helt greit å ligge hvis man først har passert Moss og Støtvig hotell og plutselig kjenner at man kanskje ikke orker å dra videre til dyre Skjeløy eller til Engelciken eller Hankø, og føler for en liten pause!

Related Images: