Husbergøya

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°51’50.5″N 10°43’2.5″E
Besøkt antall ganger: 3 Sist besøkt: 8.2.2014
Fasiliteter: Toaletter, grillplass med overbygg, hytte som kan leies via Oslofjordens Friluftsråd.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Ikke hvis du kommer med småbåt. Du må da legge til flytebryggen og det er litt kranglete og ulendt å komme seg på land. Men toalettene er handicapvennlige med rullestolrampe. Tydeligvis beregnet for de som ankommer med større båter som legger til ved den store stenbrygga. Men det er svært ulendt og bratt terreng over hele øya.

Dette bildet er fra februar 2014. Landgangen er reparert nå!
Dette bildet er fra februar 2014. Landgangen er reparert nå!

Husebergøya er noe annerledes enn de andre Osloøyene. Den er rett og slett ikke så idyllisk. Ingen søte småhus i friske farger, men med et kupert og heller ugjestmildt terreng.

Men jeg har likevel besøkt den flere ganger!

Det ligger en større kai der som stammer fra når det var fabrikkanlegg for tran- og sildolje på øya. Etter at den brant ned overtok Forsvaret den, før Oslo kommune fikk ansvaret.

Går du den bratte stien til toppen er det et noe nedslitt utkikkstårn der som gir deg en fantastisk utsikt over indre Oslofjord.

Direktørboligen like ved kan leies som hytte via Oslofjordens Friluftsråd. Det er også et par andre hus der, men jeg er ikke helt sikker på hvem som eier dem. Regner med at de er kommunale.

Like ved den store kaia ligger det en flytebrygge der man kan legge til med småbåter. Vel på land er det bygd sitteplasser under tak og anlagt en grillplass. Det er også toaletter der, har ikke prøvd dem, mulig de er stengt utenom sommersesongen.

Og det er vel det som er å skrive om øya…

Les om Turguiden til Osloøyene her!

 

Related Images:

Kommentarer

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.