Tregde (Tregde feriesenter)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°0’33.4″N 7°32’43.2″E
Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: Oktober 2021 Webkamera: 1  Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm og vann. Søppel. OK WiFi. Badebasseng. Kiosk med ferske bakervarer og noe “butikkvarer” samt noe båtutstyr. Utleie av fiskestenger og diverse vannsportutstyr. Toaletter nede ved havna. Toaletter, dusj og vaskemaskiner og tørketrommel i garasjeanlegg rundt 300 meter fra gjestehavna. Drivstoff.
Havneavgift (for 29-foter): 150 NOK. Betales i kiosk. Mynter til dusjer og vaskemaskiner/tørketromler.
Fortøyning: Langsides på utsiden og innsiden av flytebrygge ved drivstoffanlegget. Kailangs.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Nei. Man kommer seg greit opp rampen fra flytebrygga, men avstanden til dusj og vaskemaskiner er for lang.

Gjestehavna til Tregde feriesenter er liten og grei. Hyggelige folk i kiosk og resepsjon, og masse muligheter til utleie av vannsportutstyr og fiskeutstyr og båter. Kan også leie deg inn på hytter. Anlegget inkluderer et utendørs svømmebasseng, men usikker på om det er tilgjengelig for andre enn de som leier hytter.

Tregde ligger litt inneklemt mellom Mandal og Ny-Hellesund, på innsiden av Ramsøya i Ramsvågen.

Stille og rolig når jeg var der i midtuka. Vanligvis et sted som er proppfullt av tyskere (ifølge lokalbefolkningen), men i koronaperioden var det ganske stille der, selv om sommeren er fylt opp av norske feriegjester.

Dette er nok et feriesenter som ikke tenker så mye på å være gjestehavn, men som har tilbudet der som en liten ekstraservice.

Men når det gjelder dusjtilbudet og vaskemaskiner, så blir det tommelen ned for meg. Da måtte jeg gå over veien og opp en bakke, over en parkeringsplass og inn i et garasjeanlegg som til venstre hadde dusjer og toaletter. Dusjen hadde riktig nok det sterkeste trykket på vannet som jeg har opplevd i en gjestehavn, men så er det vel ment til andre gjester enn båtgjester.

Hadde jeg visst at det var så langt å gå ville jeg tatt med meg en krykke. Du må ha 20-kroninger til dusj og vaskemaskiner, men du kan veksle i kiosken. 20 kroner gir deg fire minutters dusjtid.

Greit sted å besøke under den rolige sesongen, litt vanskelig innkjøring hvis du har en båt som stikker dypt, da det er grunner på begge sider av Ramsøya.

Related Images: