Arendal gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 58°27’23.1″N 8°45’48.3″E
Besøkt antall ganger: 7 Sist besøkt: September 2020 Webkamera: Nei (ute av drift siden februar 2020)  Hjemmeside
Fasiliteter: Servicebygg med dusj, toaletter og vaskemaskin. Strøm og vann. Søppel. OK WiFi. Badebasseng.
Havneavgift (for 29-foter): 350 NOK. Inkluderer 25 kw strøm. Ekstra strøm i tillegg. Automat.
Fortøyning: Langsides innerste og ytterste flytebrygge (utsiden) samt båser på innsiden og på utsiden mot nord.
Tilrettelagt for funksjonshemmede:  Ja. Det er rullestolrampe opp fra flytebryggene. Også eget handicaptoalett (som jeg ikke sjekket).

Sentralt plassert i Arendal sentrum med gangavstand til Pollen (der du også kan ligge langsides). Serviceanlegget var rent og pent. Adgangskode til dusj og vaskemaskin må kjøpes i tillegg. Fin havn, men noe over i pris i forhold til de andre på Sørlandet som jeg har besøkt.

Strømsystemet var også uvant for meg. Her er 25 kw/t inkludert i prisen, men man kan kjøpe mer om man trenger det. For mitt behov var det mer enn nok strøm. Har ikke sett dette andre steder før.

Strømmen på stolpene kobles ikke til før det er betalt, da får man beskjed på SMS eller papirkvittering (hvis man velger det) hvilken stolpekontakt som man skal benytte. Viktig da at man husker hvilken kaiplass man la seg på. Mye av det samme som Horten.

Strømmen står på til kl. 13 dagen etter, da kobles den automatisk ut. Noe som er litt merkelig og irriterende ettersom man kan ligge til kl. 14 når man betaler døgnleie, så hva som er logikken med at strømmen slås av én time før, er vanskelig å forstå!

Rett ved siden av gjestehavna, helt innerst, er det et stort basseng med oppvarmet vann (tror jeg). Sikkert populært både blant store og små på dager med ordentlig sommervær.

Var innom for andre gang i mai 2019. Hovedsesongen var ikke startet opp, så jeg betalte bare 40 kroner for å ligge der (uten strøm). Etter det har jeg vært der flere ganger.

Denne gjestehavna er relativt dyr med 350 kroner for alle båter under 45 fot. Og da med strøm i tillegg! Ikke en gjestehavn jeg blir lenge i. Og er vel glatt Sørlandets dyreste!

Arendal gjestehavn

 

Related Images: