Værlandet gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 61°18’55.1″N 4°43’50.2″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 13.9 2021 Nettside. Webkamera
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskin/tørketrommel, søppel. Restaurant ved havna. Matbutikk et eller annet sted… Drivstoff på Bulandet.
Havneavgift (for 29-foter): 150 NOK pluss 50 NOK for strøm. Betales med Vipps.
Fortøyning: Langsides flytebrygge og kai.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Som vanlig, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land fra flytebrygge. 

Øya Værlandet er vel en av de mest populære stedene å besøke med båt. Jeg hadde hørt om øya i flere år før jeg endelig kom dit selv. Da kun for en liten stopp. Jeg vurderte å overnatte der, men fikk ikke koblet til strøm, så jeg ga det opp og fortsatte videre sørover etter å ha tatt meg en liten tur på øya.

Når man kommer dit i midten av september må man bare belage seg på at alt er stengt, og det var tilfelle også her. Restauranten var stengt og alt annet så vidt jeg kunne se. Det skal være en Joker-butikk et eller annet sted, men jeg så den ikke på den lille turen jeg tok.

Jeg la meg til ved en flytebrygge like ved kroa/restauranten der også servicebygget ligger like ved. Det er kun her det er flytebrygger, resten av gjesteplassene går langs fine kaier som snor seg innover i sundet. Jeg gikk langs kaiene inn til enden og deretter tilbake langs en veistump.

Som vanlig får man ikke det beste inntrykket av et sted når man kommer inn før eller på slutten av hovedsesongen, men det er slik jeg selv foretrekker det. Jeg hater overfylte gjestehavner og uthavner. Samtidig går man kanskje glipp av noe når man ikke får oppleve stedet sydende av liv? Om ikke når det er overfylt, men mens det er rett før og rett etter at fellesferien er over og man slipper å ligge utenpå to-tre andre båter for å få plass?

Vel, jeg trenger ikke se for meg et sund stappfullt av båter for å forstå at på Værlandet kunne jeg nok ha kost meg glugg ihjel noen dager. Jeg kommer nok tilbake hit, gjerne en dag når restauranten er åpen og det er mulig å legge til uten at det er stappfullt.