Tau båtforening

Vurdering (5 anker er best): 
Posisjon: 59°3’41.8″N 5°54’37.4″E
Besøkt antall ganger: 1 Sist besøkt: 25.-26.9 2021  Webkamera: Nei Nettside
Fasiliteter: Vann, strøm, toalett, dusj, søppeltømming. WiFi. Drivstoff ved Tau Mølle. Et stykke å gå til nærmeste butikk.
Havneavgift (for 29-foter): 150 inkl. strøm. Vippses
Fortøyning: Liten gjestehavn der man legger seg langsides til ganske lav kai. Også mulighet for plass i ledige (grønnmerkede) båser i selve båtforeningen.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nei, ikke spesielt. Lå kailangs til en ganske lav brygge.

La meg først til ved en lang, høy kaikant i selve båtforeningens havn ettersom det ifølge Havneguiden var gjesteplasser der. Men det viste seg å ikke stemme. Strømstolpene var låst med hengelås, og ifølge en som lå der og jobbet med en seilbåt, så hadde han aldri hørt om at det var gjesteplasser der.

Oppdaget dog, da jeg kastet fortøyningene der jeg først lå, og var på vei ut av hovedhavna til båtforeningen, at noen av båsplassene der var merket grønne, så man kan faktisk legge til der. Men da var jeg allerede på tur ut av havna, og på grunn av balansen velger jeg helst langsides fortøyning der jeg har mulighet til det.

Gjesteplassene befinner seg på andre siden av moloen, mot Tau Mølle. Der er det en liten, og noe grunn innerst, havn der det er en ganske lav slags L-formet kai. La meg til helt innerst, rett foran det lille røde servicebygget.

På andre siden ligger altså anlegget til Tau Mølle og det kommer en del støy derfra hele døgnet. Der ligger også drivstoffyllingen. Ligger relativt godt beskyttet for vind.

Havna ligger litt isolert til, langt fra øvrige tjenestetilbud. Ville vært ganske rolig og stille der, hadde det ikke vært for industrianlegget.

Det er en gåtur (for en amputert protesebruker) på nærmere 30 minutter til dagligvarebutikk (Rema 1000)/gatekjøkken/bensinstasjon, noe kortere hvis man går gjennom Mølleparken, som jeg ikke oppdaget at jeg kunne før på returen.

Kebabsjappa like ved Rema anbefales av lokalkjente, men jeg prøvde ikke den ut denne gangen.