Amfi gjestebrygge (Florø)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 61°36’4.2″N 5°2’8.9″E
Antall besøk: 1 Sist besøkt: 10.9 2021
Fasiliteter: Strøm og vann.
Havneavgift (for 29-foter): 130 NOK inkl. strøm. 30 NOK per time. Automat eller Go Marina-appen.
Fortøyning: Langsides/båser.
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Som vanlig, ved fjære sjø ganske bratt rampe opp til land. 

Dette er tre flytebrygger som ligger rett utenfor Amfi-senteret i Florø, bare noen få meter fra selve Florø gjestehavn. (De ligger på innsiden av det som er en langt større brygge (som du ser til høyre på bildet til venstre), men den er offentlig kai og der er det kun fortøyning etter avtale).

La meg til her mens jeg egentlig lå i den andre gjestehavna, fordi jeg skulle bunkre opp med litt Pepsi-Max og annen proviant før jeg skulle dra videre dagen etter. Kort vei til butikksenteret og Rema-butikken der, og siden jeg er litt dårlig til bens tenkte jeg det var en lur idé.

Rent vindmessig ligger bryggene utsatt til både for vind og for båttrafikk som ikke følger 5 knops-grensen, men jeg var et øyeblikk fristet til å ligge her det siste døgnet ettersom det var mye billigere enn den andre gjestehavna, og jeg ikke hadde planer om å bruke servicebygget i den andre havna før jeg skulle dra på formiddagen dagen etter.

Men det endte med at jeg dro tilbake til den andre havna ettersom det hverken var strøm på betalingsautomaten eller på strømstolpene på brygga, og en våt septemberdag/kveld/natt ønsket jeg å ha på litt varme i båten. Vet ikke om strømmen var tatt fordi det var i september og de anså sesongen som over, eller om det var andre årsaker.

Men greit å ha i bakhodet som et alternativ hvis det skulle være trangt om plassen i den andre gjestehavna.