Holmestrand gjestehavn

Besøkt antall ganger: 2  Sist besøkt: 1-2.11.2018 
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskin, kiosk, drivstoff.
Butikker og Vinmonopol i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (for 24-foter): 150 NOK. Automat. Strøm i tillegg (75 kr for døgn, 3 kroner timen)
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nja. De fleste plassene er longside en høy brygge, da bør du ha en høy bår for å komme i land. Ved de tre flytebryggene går det forsåvidt greit, men rampen opp til land kan være bratt. I tillegg er servicebygget veldig langt fra gjestehavna.

IMG_6820web

Ved drivstoffkaia i 2014. Gjestehavna foran baugen.

Jeg har bare vært i Holmestrand gjestehavn to ganger. Første gang i 2014 og da kun for for å fylle diesel og vente litt på at vinden skulle løye…

Andre gang var i begynnelsen av november i år, da ble det en overnatting i høstregn.

Jeg ankom Holmestrand like før det ble mørkt, og la meg til ved en av de flytebryggene som stikker ut i gjestehavnsområdet. Jeg var vel den eneste båten som lå der!

Strøm var det også på brygga, selv om jeg måtte gå fram og tilbake en gang fordi jeg ikke visste at Holmestrand har omtrent samme system som Horten, så du må sjekke hvilken strømstolpe og kontakt du bruker, siden det kun er strømmen til den ene kontakten du bruker som slås på – etter at du har betalt. Du velger altså hvilken stolpe og kontakt du skal bruke på skjermen på automaten.

Noe overraskende syntes jeg at det var full pris å betale i gjestehavna i november – omtrent alle andre gjestehavner har jo redusert leie etter at sommersesongen er over. Så med strøm i tillegg ble det 225 kroner for en overnatting. Ikke veldig mye, men hvis man tenker på at jeg betalte 100 kroner for strøm og overnatting i Mandal allerede i slutten av august, så blir det litt dyrt å betale full pris i begynnelsen av november i Holmestrand.

God plass i Holmestrand en torsdag kveld i november.

Noe overraskende var det også at et døgn i Holmestrand har 25 timer, ikke 24, så jeg betalte for en ekstra time uten å vite det. Hadde nesten forventet noe rabatt. I ettertid ser jeg jo at jeg egentlig kunne ha sluppet unna billigere ved å betale per time, ettersom jeg jo ikke lå der i 24 timer…

Og det må sies at Holmestrand en torsdag kveld i november ikke akkurat syder av liv… Stedet var dødt, rett og slett!

Da jeg lette etter en butikk som var åpen ved 22-tiden (gikk etter et lysende Ekstra-skilt) så så jeg kun tre steder med antydning til liv, en pizza/øl-bule ved havna (så ikke noe koselig ut der, og det var visst bare to-tre gjester) og noe som så ut som et gatekjøkken i tilknyting til en av disse lavprisbensinstasjonene uten betjening. Det var i alle fall lys der. Det lå riktignok en Spar-butikk nesten ved siden av meg, men den stengte mye tidligere enn Ekstra.

Forøvrig noe pussig organisering av gjestehavna. Mens omtrent 95 prosent av gjestehavna lå på den siden jeg la meg, er servicebygget på motsatt side ved moloen! For meg, som går litt saktere på grunn av kunstig bein, ville det sikkert tatt 15-20 minutter å gå rundt dit! På siden jeg lå var det bare tilgjengelig ett åpent offentlig toalett. Skulle være en dusj der også, men den så ut til å være stengt. Koden på havneavgiftskvitteringen virket i alle fall ikke. Noe merkelig ordning!

På kartet over gjestehavna ser det ut til å være kun én liten kaiplass like ved serviceanlegget, jeg vil anta at det ikke er plass til mer enn to-tre båter der av gjennomsnittlig størrelse.

Årsaken er nok at serviceanlegget er mer tenkt for bobilgjester enn båtgjester, siden det er bobilparkering på den andre siden, men løsningen er langt fra ideell for båtfolket! Og med bare ett toalett og én dusj på den siden mesteparten av gjestehavna ligger, så tror jeg at jeg unngår Holmestrand i toppsesongen!!!

Uansett virket havna veldig hyggelig, så det er nok mer liv og mer koselig stemning i sommermånedene. Men gjestehavnopplegget var såpass uhensiktsmessig at det skulle ikke forundre meg om det blir fire år til neste besøk også!

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.