Holmestrand gjestehavn

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°29’24.1″N 10°19’1.9″E
Besøkt antall ganger: 4  Sist besøkt: 30.06.2019 Hjemmeside Webkamera
Fasiliteter: Strøm, vann, toalett, dusj, vaskemaskin, kiosk, drivstoff.
Butikker og Vinmonopol i umiddelbar nærhet.
Havneavgift (under 30 fot): 175 NOK. Automat. Inkludert strøm. 
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Nja. De fleste plassene er longside en høy brygge, da bør du ha en høy bår for å komme i land. Ved de tre flytebryggene går det forsåvidt greit, men rampen opp til land kan være bratt. I tillegg er servicebygget veldig langt fra gjestehavna.

IMG_6820web
Ved drivstoffkaia i 2014. Gjestehavna foran baugen.

Jeg har vært i Holmestrand gjestehavn flere ganger. Første gang i 2014 og da kun for for å fylle diesel og vente litt på at vinden skulle løye…

Andre gang var i begynnelsen av november 2018, da ble det en overnatting i høstregn. Tredje og fjerde gang var i 2019. Da hadde de endret betalingssystemet for strøm til at det er inkludert i havneavgiften. Ved de to første besøkene mine måtte strøm betales i tillegg.

Gjestehavna består av flytebrygger som du ser på styrbord side når du kommer inn i havna. Du kan også legge til longside langs kaikanten. Da jeg var her i 2018 var det kommet en lang flytebrygge/bølgebryter foran moloen – men denne er ikke beregnet på å fortøye til. 

Forøvrig noe pussig organisering av gjestehavna. Mens omtrent 95 prosent av gjestehavna lå på den siden jeg la meg, er servicebygget på motsatt side ved moloen! For meg, som går litt saktere på grunn av protesen, ville det sikkert tatt 15-20 minutter å gå rundt dit!

På siden jeg lå var det bare tilgjengelig ett åpent offentlig toalett. Skulle være en dusj der også, men den så ut til å være stengt. Koden på havneavgiftskvitteringen virket i alle fall ikke. Noe merkelig ordning!

På kartet over gjestehavna ser det ut til å være kun én liten kaiplass like ved serviceanlegget, jeg vil anta at det ikke er plass til mer enn to-tre båter der av gjennomsnittlig størrelse.

Årsaken er nok at serviceanlegget er mer tenkt for bobilgjester enn båtgjester, siden det er bobilparkering på den andre siden, men løsningen er langt fra ideell for båtfolket! Og med bare ett toalett og én dusj på den siden mesteparten av gjestehavna ligger, så tror jeg at jeg unngår Holmestrand i toppsesongen!!!

Uansett virket havna veldig hyggelig, så det er nok mer liv og mer koselig stemning i sommermånedene. 

Drivstoffprisen (diesel) ligger imidlertid et par kroner høyere per liter enn de fleste andre i nærheten, så er det sagt…

På plass i Holmestrand i 2019.

Related Images:

3 tanke på “Holmestrand gjestehavn

  1. Det skal være et forholdsvis nytt service bygg langs gjestebrygga (der du har bilde av at du ligger) tror det åpnet i 2018. Der skal det være toalett, dusj og vaskemaskiner.

Legg gjerne inn en kommentar!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.