Sand Marina (Spjærøy)

Besøkt antall ganger: 2 Sist besøkt: 09.-10. august 2016 Hjemmeside

Fasiliteter: Strøm, vann, toaletter, dusj (20 kr automat), vaskemaskin, drivstoff, søppeltømming.. Kiosk med brus, is, sjokolade og noe båtutstyr. Restaurant med god mat (anbefales!).

Fortøyning: Bås og sidelengs.

Havneavgift (for 24-foter): 150 NOK. Må betales manuelt i kiosken.

Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Der jeg lå ved en vanlig flytebrygge var det den vanlige rampen opp fra brygga og til land, men deretter fulgte noen trappetrinn. Adgangen til selve toaletter og vaskerom var greit i bakkeplan. Dusjen var plassert innerst på de respektive herre- og dametoalettene (så ikke noe eget handicaptoalett) med myntautomat. Det var trangt der…

1-IMG_4373Besøkte Sand Marina for første gang under Østfoldtreffet 2016. Da var det stappfullt og jeg ble anvist plass. Gjesteplassene ligger litt lenger inn i marinaen, etter at man har passert drivstoffbrygga. Det betyr kort vei til servicebygget, kiosken og restauranten, hvorav den siste nok var best! Spaserturen til søppelcontainerene i enden av parkeringsplassen (mot bruen) var drøy.

Kiosken var ytterst sparsom, det var stort sett bare is og brus og aviser, samt en hyllerekke med ting til båten. Det er også i kiosken man betaler havneavgiften ettersom det ikke er noen automat der.

WC og dusj var i samme rom, bare adskilt med tynne vegger og med “luft” nederst. Så her måtte man altså dusje mens andre satt i båsen ved siden av og gjorde sitt… Ikke en veldig delikat løsning, for å si det slik. Man må betale 20 kr for dusjen og da varer dusjingen i underkant av fem minutter.

Det var ikke akkurat rent og pent i toalettområdet når jeg var der, men jeg må jo ta høyde for at det var båttreff og noe mer trafikk enn marinaen nok vanligvis har. Noe nedslitt var det uansett.