Sand Marina (Spjærøy)

Vurdering (5 anker er best):
Posisjon: 59°4’54.5″N 10°55’56.9″E
Besøkt antall ganger: 5 Sist besøkt: Juni 2019 Webkamera: Nei. Hjemmeside
Fasiliteter: Strøm, vann, toaletter, dusj (20 kr automat), vaskemaskin, drivstoff, søppeltømming.. Kiosk med brus, is, sjokolade og noe båtutstyr. Restaurant med god mat (anbefales!).
Fortøyning: Bås og sidelengs.
Havneavgift (for 24-foter): 250 NOK. Må betales manuelt i kiosken eller med Vipps hvis kiosken er stengt..
Tilrettelagt for funksjonshemmede: Tja. Der jeg lå ved en vanlig flytebrygge var det den vanlige rampen opp fra brygga og til land, men deretter fulgte noen trappetrinn. Adgangen til selve toaletter og vaskerom var greit i bakkeplan. Dusjen var plassert innerst på de respektive herre- og dametoalettene (så ikke noe eget handicaptoalett) med myntautomat. Det var trangt der…

1-IMG_4373Besøkte Sand Marina for første gang under Østfoldtreffet 2016. Da var det stappfullt og jeg ble anvist plass. Gjesteplassene ligger litt lenger inn i marinaen, etter at man har passert drivstoffbrygga. Det betyr kort vei til servicebygget, kiosken og restauranten, hvorav den siste nok var best! Spaserturen til søppelcontainerene i enden av parkeringsplassen (mot bruen) var drøy.

Kiosken var ytterst sparsom, det var stort sett bare is og brus og aviser, samt en hyllerekke med ting til båten. Det er også i kiosken man betaler havneavgiften ettersom det ikke er noen automat der.

På andre siden av sundet ligger det en dagligvarebutikk med bryggeplass, så har du en jolle er det ikke langt unna hvis du trenger å handle mer en et basisutvalg med kioskvarer.

WC og dusj var i samme rom, bare adskilt med tynne vegger og med “luft” nederst. Så her måtte man altså dusje mens andre satt i båsen ved siden av og gjorde sitt… Ikke en veldig delikat løsning, for å si det slik. Man må betale 20 kr for dusjen og da varer dusjingen i underkant av fem minutter.

Det var ikke akkurat rent og pent i toalettområdet når jeg var der, men jeg må jo ta høyde for at det var båttreff og noe mer trafikk enn marinaen nok vanligvis har. Noe nedslitt var det uansett.

Restauranten kan varmt anbefales, god mat og hyggelig betjening i alle fall sist gang jeg var der. Men ble noe irritert da jeg ikke fikk brukt et gavekort jeg vant på Østfoldtreffet andre gang. Jeg brukte det først under selve treffet, men hadde mer igjen på det. Det sto ikke noen utløpsdato på det, men når jeg besøkte dem året etter (bor jo tross alt ikke i området) så nektet de meg å bruke restbeløpet. En filleting, men dårlig service. Litt synd, for maten er jo god der, men når man får dårlig service så frister det ikke til gjenbesøk. Og jeg har ikke vært der etterpå heller… Med båten ja, men ikke som gjest på restauranten.

 

Bergtatt I på Sand Marina